Karim Benzema kwam iets voor 9 uur aan in de burelen van de gerechtelijke politie van Versailles. Dat konden journalisten van het Franse persagentschap AFP vaststellen.

Het parket van Versailles bevestigde dat de Franse international in voorlopige hechtenis is geplaatst, maar onthoudt zich van verdere commentaar.

Sekstape

De onderzoekers willen nagaan in welke mate Benzema op de hoogte was van het bestaan van de sekstape, waarin Mathieu Valbuena te zien is. De speler van Real Madrid zou begin oktober bij de Franse nationale ploeg met zijn ploegmaat gesproken hebben over de video.

Benzema zou op de hoogte gesteld zijn van het bestaan van de sekstape nadat iemand uit zijn omgeving gecontacteerd was door de vermoedelijke afpersers. Die zouden Benzema mogelijk gebruikt hebben om Valbuena af te persen. Het verhoor van Benzema moet uitmaken of hij Valbuena al dan niet gevraagd heeft om de afpersers te betalen.

Medio oktober werden de drie veronderstelde afpersers in staat van beschuldiging gesteld en in voorlopige hechtenis geplaatst. Ook Djibril Cissé werd toen gehoord. Maar de Franse ex-international werd snel weer vrijgelaten. (Belga/KVDA)

Karim Benzema kwam iets voor 9 uur aan in de burelen van de gerechtelijke politie van Versailles. Dat konden journalisten van het Franse persagentschap AFP vaststellen. Het parket van Versailles bevestigde dat de Franse international in voorlopige hechtenis is geplaatst, maar onthoudt zich van verdere commentaar. De onderzoekers willen nagaan in welke mate Benzema op de hoogte was van het bestaan van de sekstape, waarin Mathieu Valbuena te zien is. De speler van Real Madrid zou begin oktober bij de Franse nationale ploeg met zijn ploegmaat gesproken hebben over de video. Benzema zou op de hoogte gesteld zijn van het bestaan van de sekstape nadat iemand uit zijn omgeving gecontacteerd was door de vermoedelijke afpersers. Die zouden Benzema mogelijk gebruikt hebben om Valbuena af te persen. Het verhoor van Benzema moet uitmaken of hij Valbuena al dan niet gevraagd heeft om de afpersers te betalen. Medio oktober werden de drie veronderstelde afpersers in staat van beschuldiging gesteld en in voorlopige hechtenis geplaatst. Ook Djibril Cissé werd toen gehoord. Maar de Franse ex-international werd snel weer vrijgelaten. (Belga/KVDA)