Real-voorzitter Perez ontkent ultimatum over Mourinho

© Reuters
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Online coördinator Trends

Perez ontkent dat de invloedrijke spelers Ramos en Casillas hebben geëist dat trainer Mourinho ontslagen wordt.

Florentino Perez, de voorzitter van Real Madrid, ontkent dat de invloedrijke spelers Sergio Ramos en Iker Casillas hebben geëist dat trainer José Mourinho ontslagen wordt.

Het is hoogst ongewoon dat Perez zich publiekelijk uitspreekt over het reilen en zeilen binnen de club.

Ultimatum

Onder de titel ‘In juni is het Mourinho of wij’ schreef de krant Marca dat Casillas en Ramos in naam van verscheidene spelers hun voorzitter een ultimatum hebben gesteld.

Dat zou gebeurd zijn tijdens een etentje waarbij ook directeur-generaal José Angel Sanchez aanwezig was en waar de premies voor de spelers bij het winnen van trofeeën werd afgesproken.

Daarop zag Perez zich genoodzaakt een persconferentie te organiseren. De voorzitter ging er niet in op vragen over de toekomst van Mourinho bij Real, maar deed hij het verhaal van Marca wel af als ‘absoluut onwaar’ en beschuldigde ‘sommige media’ ervan Real te willen destabiliseren.

Marca blijft bij zijn verhaal. “We brengen enkel de feiten die zich hebben voorgedaan.”

Strubbelingen

Het is bekend dat het niet botert tussen Casillas en Mourinho. Eind december plaatste de Portugees de topdoelman op de bank en koos hij voor Antonio Adan onder de lat. Het was voor het eerst in meer dan 10 jaar dat Casillas bij Real op de bank belandde.

Mourinho is sinds 2010 coach van Real Madrid. Vorig seizoen veroverde hij met de Koninklijke de Spaanse landstitel, maar dit seizoen loopt het minder goed. Na 20 speeldagen heeft Real al 15 punten achterstand op leider Barcelona.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content