Op de zevende speeldag van de A-League, de eerste klasse in Australië, nam leider Perth Glory het op tegen Wellington Phoenix (de ex-club van Stein Huysegems). Bij een 2-0 voorsprong en met nog een half uur te spelen achtte manager Kenny Low de tijd rijp om Ruben Zadkovich in te brengen. Een 28-jarige defensieve middenvelder die eerder voetbalde bij QPR, Derby en Notts County. Hij werd ook drie keer geselecteerd voor de Australische nationale ploeg. Een man die de 2-0 dus mee moest helpen verdedigen en zo Perth aan de leiding van de A-league houden.

Zadkovich bleek echter iets té gemotiveerd. Amper 17 seconden nadat hij het veld opliep, zette hij een drieste tackle in op Vince Lia, middenvelder van Wellington. Zadkovich kreeg meteen de rode kaart onder de neus geduwd en mocht gaan douchen. Pijnlijk, maar de middenvelder haalt er wel de geschiedenisboeken mee: het is de snelste rode kaart ooit in de Australische competitie.

Bekijk hier zijn historische invalbeurt:

Op de zevende speeldag van de A-League, de eerste klasse in Australië, nam leider Perth Glory het op tegen Wellington Phoenix (de ex-club van Stein Huysegems). Bij een 2-0 voorsprong en met nog een half uur te spelen achtte manager Kenny Low de tijd rijp om Ruben Zadkovich in te brengen. Een 28-jarige defensieve middenvelder die eerder voetbalde bij QPR, Derby en Notts County. Hij werd ook drie keer geselecteerd voor de Australische nationale ploeg. Een man die de 2-0 dus mee moest helpen verdedigen en zo Perth aan de leiding van de A-league houden.Zadkovich bleek echter iets té gemotiveerd. Amper 17 seconden nadat hij het veld opliep, zette hij een drieste tackle in op Vince Lia, middenvelder van Wellington. Zadkovich kreeg meteen de rode kaart onder de neus geduwd en mocht gaan douchen. Pijnlijk, maar de middenvelder haalt er wel de geschiedenisboeken mee: het is de snelste rode kaart ooit in de Australische competitie.Bekijk hier zijn historische invalbeurt: