Engeland pakt door de zege de groepswinst. De Red Flames eindigen op de tweede plaats, die ook volstaat voor EK-kwalificatie. Groepswinst had enkel een makkelijkere loting kunnen opleveren.

In een bijna volgelopen Den Dreef-stadion in Leuven begonnen de Red Flames voor de ogen van 7.000 toeschouwers afwachtend aan hun slotwedstrijd van de EK-kwalificaties. De Engelse vrouwen waren dominant en creëerden langs Bronze de grootste mogelijkheid van de eerste helft.

Na de pauze kreeg het publiek een meer open partij te zien. Scott en Karen Cairney verprutsten kansen voor de bezoekers en ook de vrouwen van bondscoach Yves Serneels dreigden via Wullaert en Zeler.

Uitblinkster

Het doelpunt viel na 65 minuten dan toch aan de overkant. Everton-aanvalster Nikita Parris kopte een voorzet van Carney, via de grond, tegen de touwen. De Belgische vrouwen slaagden er niet in te reageren en vier minuten voor tijd besliste uitblinkster Karen Cairney (Chelsea) de wedstrijd met een afgeweken schot.

De Red Flames waren sinds vrijdag al zeker van deelname aan het EK van volgende zomer in Nederland. Dankzij een 3-2 nederlaag van Finland in Portugal waren de Belgische vrouwen, na een dag eerder zelf met 1-3 te hebben gewonnen in Servië, zeker van kwalificatie.

(Belga/RR)

Engeland pakt door de zege de groepswinst. De Red Flames eindigen op de tweede plaats, die ook volstaat voor EK-kwalificatie. Groepswinst had enkel een makkelijkere loting kunnen opleveren. In een bijna volgelopen Den Dreef-stadion in Leuven begonnen de Red Flames voor de ogen van 7.000 toeschouwers afwachtend aan hun slotwedstrijd van de EK-kwalificaties. De Engelse vrouwen waren dominant en creëerden langs Bronze de grootste mogelijkheid van de eerste helft. Na de pauze kreeg het publiek een meer open partij te zien. Scott en Karen Cairney verprutsten kansen voor de bezoekers en ook de vrouwen van bondscoach Yves Serneels dreigden via Wullaert en Zeler. Het doelpunt viel na 65 minuten dan toch aan de overkant. Everton-aanvalster Nikita Parris kopte een voorzet van Carney, via de grond, tegen de touwen. De Belgische vrouwen slaagden er niet in te reageren en vier minuten voor tijd besliste uitblinkster Karen Cairney (Chelsea) de wedstrijd met een afgeweken schot. De Red Flames waren sinds vrijdag al zeker van deelname aan het EK van volgende zomer in Nederland. Dankzij een 3-2 nederlaag van Finland in Portugal waren de Belgische vrouwen, na een dag eerder zelf met 1-3 te hebben gewonnen in Servië, zeker van kwalificatie.(Belga/RR)