Sanne Troelsgaard zorgde na amper zes minuten voor de enige treffer van de wedstrijd in Stadion De Vijverberg van tweedeklasser De Graafschap. Het was eerder een onverdiende en zure nederlaag, want op een zwak openingskwartier na lagen de Flames zeker niet onder tegen Denemarken - op het vorige EK nog halvefinalist - en waren er vooral na de pauze meer dan voldoende kansen om te scoren.

Daving Philtjens

Davina Philtjens werd door de kijkers van Sporza na België-Denemarken van zondagavond op de eerste speeldag in groep A van het EK vrouwenvoetbal verkozen tot beste speelster van de wedstrijd.

"Dat is leuk om te horen, ook al ben ik vooral kritisch voor mezelf en zie ik op de eerste plaats altijd dingen die nog beter kunnen", vertelde de linksback van Ajax na de wedstrijd in de Vijverberg in Doetinchem. De 28-jarige Philtjens zag ook dat de Flames het in de beginfase erg lastig hadden en al snel een tegentreffer moesten incasseren. "Met die vroege 1-0 kregen we zeker een klap. Het is jammer dat het eerst zover moet komen. Ik denk dat we te veel respect hebben voor de tegenstander, al hebben we ons wel snel en goed herpakt. In de tweede helft hebben we mooie dingen laten zien, maar het tikkeltje geluk ontbrak vandaag."

Een ander werkpunt dat de Red Flames al langer meesleuren is een gebrek aan efficiëntie voorin. Na de pauze werden er inderdaad kansen gecreëerd, maar de afwerking was er niet. "Dat lag vandaag ook wel aan de omstandigheden, we hadden echt geen geluk: de bal ging een keer tegen de lat en hun keeper zat er enkele keren goed bij", aldus de Belgische doelvrouw Justien Odeurs, die bij het tegendoelpunt niet helemaal vrijuit leek te gaan. "In de eerste tien minuten lagen we onder en lieten we hen te veel voetballen. Er kwam een voorzet en ik tik hem tegen de lat, maar die afvallende bal werd niet weggewerkt en Troelsgaard kon van dichtbij binnenkoppen."

Noorwegen

Nu moet de blik meteen op Noorwegen, de vice-Europese kampioen en donderdag tegenstander van de Flames op de tweede speeldag. Dan moet er wel een resultaat neergezet worden. "Ze zullen ons niet wegtikken", verzekerde Odeurs. "Voor mij is dat een wedstrijd zoals een andere. Bovendien hebben we twee jaar geleden al eens tegen hen gespeeld en toen wonnen we."

De tweede speeldag in groep A staat donderdag op het programma. Om 18 uur kijken België en Noorwegen mekaar dan in de ogen in het Rat Verleghstadion van NAC Breda. Beide landen tellen na één speeldag nul punten en staan dus nu al met het mes op de keel.

Om 20u45 nemen Nederland en Denemarken het tegen mekaar op in het stadion van Sparta Rotterdam. De derde speeldag, met daarin België-Nederland en Denemarken-Noorwegen, wordt op maandag 24 juli gespeeld. De top twee van elke groep stoot dan door naar de kwartfinales.

Sanne Troelsgaard zorgde na amper zes minuten voor de enige treffer van de wedstrijd in Stadion De Vijverberg van tweedeklasser De Graafschap. Het was eerder een onverdiende en zure nederlaag, want op een zwak openingskwartier na lagen de Flames zeker niet onder tegen Denemarken - op het vorige EK nog halvefinalist - en waren er vooral na de pauze meer dan voldoende kansen om te scoren. Davina Philtjens werd door de kijkers van Sporza na België-Denemarken van zondagavond op de eerste speeldag in groep A van het EK vrouwenvoetbal verkozen tot beste speelster van de wedstrijd."Dat is leuk om te horen, ook al ben ik vooral kritisch voor mezelf en zie ik op de eerste plaats altijd dingen die nog beter kunnen", vertelde de linksback van Ajax na de wedstrijd in de Vijverberg in Doetinchem. De 28-jarige Philtjens zag ook dat de Flames het in de beginfase erg lastig hadden en al snel een tegentreffer moesten incasseren. "Met die vroege 1-0 kregen we zeker een klap. Het is jammer dat het eerst zover moet komen. Ik denk dat we te veel respect hebben voor de tegenstander, al hebben we ons wel snel en goed herpakt. In de tweede helft hebben we mooie dingen laten zien, maar het tikkeltje geluk ontbrak vandaag." Een ander werkpunt dat de Red Flames al langer meesleuren is een gebrek aan efficiëntie voorin. Na de pauze werden er inderdaad kansen gecreëerd, maar de afwerking was er niet. "Dat lag vandaag ook wel aan de omstandigheden, we hadden echt geen geluk: de bal ging een keer tegen de lat en hun keeper zat er enkele keren goed bij", aldus de Belgische doelvrouw Justien Odeurs, die bij het tegendoelpunt niet helemaal vrijuit leek te gaan. "In de eerste tien minuten lagen we onder en lieten we hen te veel voetballen. Er kwam een voorzet en ik tik hem tegen de lat, maar die afvallende bal werd niet weggewerkt en Troelsgaard kon van dichtbij binnenkoppen." Nu moet de blik meteen op Noorwegen, de vice-Europese kampioen en donderdag tegenstander van de Flames op de tweede speeldag. Dan moet er wel een resultaat neergezet worden. "Ze zullen ons niet wegtikken", verzekerde Odeurs. "Voor mij is dat een wedstrijd zoals een andere. Bovendien hebben we twee jaar geleden al eens tegen hen gespeeld en toen wonnen we." De tweede speeldag in groep A staat donderdag op het programma. Om 18 uur kijken België en Noorwegen mekaar dan in de ogen in het Rat Verleghstadion van NAC Breda. Beide landen tellen na één speeldag nul punten en staan dus nu al met het mes op de keel. Om 20u45 nemen Nederland en Denemarken het tegen mekaar op in het stadion van Sparta Rotterdam. De derde speeldag, met daarin België-Nederland en Denemarken-Noorwegen, wordt op maandag 24 juli gespeeld. De top twee van elke groep stoot dan door naar de kwartfinales.