De sfeer zat er al meteen goed in in het uitverkochte Koning Willem II-stadion. De Red Flames waren degelijk aan de wedstrijd begonnen, maar werden nog voor het kwartier uit hun ritme gehaald toen de hoofden van Maud Coutereels en Anouk Dekker bij een duel hard met mekaar in aanraking kwamen. Het spel lag minutenlang stil, waarna beide speelsters met een verband om het hoofd toch verder konden. Even later lag diezelfde Coutereels aan de basis van het Nederlandse doelpunt: na slecht uitverdedigen van aanvoerster Aline Zeler werkte Coutereels de in België geboren Jackie Groenen tegen de grasmat. Gelegenheidsaanvoerster Sherida Spitse miste niet van op de stip en Nederland stond 0-1 voor. Intussen stond het in Noorwegen-Denemarken ook al een tijdje 0-1 en waren de Flames dus al virtueel uitgeschakeld.

Na de openingstreffer werd het evenwicht opnieuw hersteld, zonder dat de Belgen evenwel gevaarlijk konden zijn. Tessa Wullaert kon haar stempel niet drukken, Janice Cayman zat in de tang en het uitverdedigen verliep al te onzuiver. Bovendien werd er op de linkerflank te veel ruimte weggegeven, waardoor Shanice van de Sanden telkens kon dreigen. Bij de rust was er dus reeds een klein mirakel nodig om alsnog de poorten van de kwartfinales open te beuken.

Met Davinia Vanmechelen in de ploeg voor Coutereels kwamen er meer aanvallende impulsen en in het openingskwartier van de tweede helft vonden Wullaert en Cayman mekaar dan toch eens, de voorzet van de aanvalster van Wolfsburg werd door Cayman over het doel getrapt. Het bleek een voorteken, want een minuut later belandde een voorzet/dropbal van Wullaert pardoes in doel: 1-1 en plots was alles nog mogelijk. Bovendien sloop er ook wat paniek in de Nederlandse rangen, want bij een Belgische zege dreigde de uitschakeling voor het gastland. Het werd dus bibberen in Tilburg en de Belgische aanvalsregisters gingen open. Maar het was opletten geblazen voor de counter en de eerste tegenprik werd even later al genadeloos afgemaakt door Lieke Martens, al had de aankoop van FC Barcelona ook wat geluk nodig: via het been van Heleen Jaques ging het leer over Justien Odeurs. 1-2 en de doodsteek voor de Flames op dit EK, al kwamen er in het slot wel nog kansen voor Wullaert en de ingevallen Yana Daniëls.

Met drie op negen eindigen de Red Flames op de derde plaats in de groep. Nederland, met het maximum van de punten, en Denemarken (zes punten) stoten door naar de kwartfinales, die zaterdag gespeeld worden. De Denen wonnen maandagavond hun slotwedstrijd in de groep met 0-1 van Noorwegen, dat puntenloos op de laatste plaats eindigt.

De sfeer zat er al meteen goed in in het uitverkochte Koning Willem II-stadion. De Red Flames waren degelijk aan de wedstrijd begonnen, maar werden nog voor het kwartier uit hun ritme gehaald toen de hoofden van Maud Coutereels en Anouk Dekker bij een duel hard met mekaar in aanraking kwamen. Het spel lag minutenlang stil, waarna beide speelsters met een verband om het hoofd toch verder konden. Even later lag diezelfde Coutereels aan de basis van het Nederlandse doelpunt: na slecht uitverdedigen van aanvoerster Aline Zeler werkte Coutereels de in België geboren Jackie Groenen tegen de grasmat. Gelegenheidsaanvoerster Sherida Spitse miste niet van op de stip en Nederland stond 0-1 voor. Intussen stond het in Noorwegen-Denemarken ook al een tijdje 0-1 en waren de Flames dus al virtueel uitgeschakeld. Na de openingstreffer werd het evenwicht opnieuw hersteld, zonder dat de Belgen evenwel gevaarlijk konden zijn. Tessa Wullaert kon haar stempel niet drukken, Janice Cayman zat in de tang en het uitverdedigen verliep al te onzuiver. Bovendien werd er op de linkerflank te veel ruimte weggegeven, waardoor Shanice van de Sanden telkens kon dreigen. Bij de rust was er dus reeds een klein mirakel nodig om alsnog de poorten van de kwartfinales open te beuken. Met Davinia Vanmechelen in de ploeg voor Coutereels kwamen er meer aanvallende impulsen en in het openingskwartier van de tweede helft vonden Wullaert en Cayman mekaar dan toch eens, de voorzet van de aanvalster van Wolfsburg werd door Cayman over het doel getrapt. Het bleek een voorteken, want een minuut later belandde een voorzet/dropbal van Wullaert pardoes in doel: 1-1 en plots was alles nog mogelijk. Bovendien sloop er ook wat paniek in de Nederlandse rangen, want bij een Belgische zege dreigde de uitschakeling voor het gastland. Het werd dus bibberen in Tilburg en de Belgische aanvalsregisters gingen open. Maar het was opletten geblazen voor de counter en de eerste tegenprik werd even later al genadeloos afgemaakt door Lieke Martens, al had de aankoop van FC Barcelona ook wat geluk nodig: via het been van Heleen Jaques ging het leer over Justien Odeurs. 1-2 en de doodsteek voor de Flames op dit EK, al kwamen er in het slot wel nog kansen voor Wullaert en de ingevallen Yana Daniëls. Met drie op negen eindigen de Red Flames op de derde plaats in de groep. Nederland, met het maximum van de punten, en Denemarken (zes punten) stoten door naar de kwartfinales, die zaterdag gespeeld worden. De Denen wonnen maandagavond hun slotwedstrijd in de groep met 0-1 van Noorwegen, dat puntenloos op de laatste plaats eindigt.