Maesschalck mag weer fier zijn, want hij bracht alweer een topspeler (fysiek en mentaal) terug aan de oppervlakte. Want de 38-jarige Filippo 'Pippo' Inzaghi moest bijna een jaar toekijken vanwege een slepende knieblessure, herstelde volledig en blijkt nog altijd even gedreven als altijd.

"Als je op mijn leeftijd wordt beroofd van het voetbal, zoals dat letsel deed, dan dreig je helemaal gek te worden", verklaarde de 57-voudige Italiaanse international. "Nu ben ik weer gelukkig. Ik trainde de afgelopen twee maanden met het team en ben erg blij dat ik het weer goed doe."

Afscheid nemen van zijn actieve loopbaan als voetballer voelt nog altijd als een angstige nachtmerrie voor de goalgetter. "Het zou zonde zijn als ik niet kon stoppen met AC Milanshirt aan. Ik heb het gevoel dat iedereen hier van me houdt. Anders houd je het in San Siro geen elf seizoenen vol."

Op veel speeltijd hoeft de veteraan echter niet te rekenen van coach Massimiliano Allegri. In drie competitieduels mocht de spits al invallen, wat resulteerde in 28 speelminuten. Het lijkt logisch dat toppers als Zlatan Ibrahimovic en Robinho de voorkeur krijgen. Een vertrek tijdens de winterstop behoort tot dus tot de mogelijkheden voor de goaltjesdief bij uitstek.

"Milan blijft voor mij het hoofddoel", beweert de als tamelijk egoïstisch bekend staande Inzaghi echter. "Ik zal hier nooit problemen veroorzaken. Fanatiek blijf ik bezig om mezelf te verbeteren, want ik wil snel weer belangrijk zijn voor het team. Ik denk dat ik daar absoluut toe in staat ben." (FV)

Maesschalck mag weer fier zijn, want hij bracht alweer een topspeler (fysiek en mentaal) terug aan de oppervlakte. Want de 38-jarige Filippo 'Pippo' Inzaghi moest bijna een jaar toekijken vanwege een slepende knieblessure, herstelde volledig en blijkt nog altijd even gedreven als altijd. "Als je op mijn leeftijd wordt beroofd van het voetbal, zoals dat letsel deed, dan dreig je helemaal gek te worden", verklaarde de 57-voudige Italiaanse international. "Nu ben ik weer gelukkig. Ik trainde de afgelopen twee maanden met het team en ben erg blij dat ik het weer goed doe." Afscheid nemen van zijn actieve loopbaan als voetballer voelt nog altijd als een angstige nachtmerrie voor de goalgetter. "Het zou zonde zijn als ik niet kon stoppen met AC Milanshirt aan. Ik heb het gevoel dat iedereen hier van me houdt. Anders houd je het in San Siro geen elf seizoenen vol." Op veel speeltijd hoeft de veteraan echter niet te rekenen van coach Massimiliano Allegri. In drie competitieduels mocht de spits al invallen, wat resulteerde in 28 speelminuten. Het lijkt logisch dat toppers als Zlatan Ibrahimovic en Robinho de voorkeur krijgen. Een vertrek tijdens de winterstop behoort tot dus tot de mogelijkheden voor de goaltjesdief bij uitstek. "Milan blijft voor mij het hoofddoel", beweert de als tamelijk egoïstisch bekend staande Inzaghi echter. "Ik zal hier nooit problemen veroorzaken. Fanatiek blijf ik bezig om mezelf te verbeteren, want ik wil snel weer belangrijk zijn voor het team. Ik denk dat ik daar absoluut toe in staat ben." (FV)