Diego Simeone is uitgegroeid tot een icoon van Atlético. Dat heeft hij niet enkel te danken aan de recente prestaties als coach van Los Colchoneros, maar evenzeer aan zijn belang als middenvelder van Atlético. Van 1994 tot 1997 was hij een eerste keer actief bij de Madrilenen, hij maakte in die periode onder meer deel uit van de kampioenenploeg uit 1996, toen onder leiding van Radomir Antic. Later, tussen 2003 en 2005 keer hij terug naar zijn grote liefde, om er stilaan het einde van zijn spelerscarrière voor te bereiden.

Simeone stond bekend als een spijkerharde, vaak op de grens van het toelaatbare balancerende, defensieve middenvelder. Maar niet elke tegenstander geraakte verlamd door zijn intimiderende speelstijl. Zo was er de derby tegen Real uit het seizoen 2003/2004, gewonnen door de Koninklijke onder impuls van een fenomenale Ronaldo. Il Fenomeno, niet CR7, want die speelde toen nog bij de jeugd van Sporting Lissabon. Keer op keer werd een gefrustreerde Simeone voorbij gesneld door Ronaldo.

Bekijk de video

Als coach, met zijn aureool van onverschrokken winnaar, wordt hij er wellicht niet graag meer aan herinnerd, maar het moet voor hem bizar zijn om in de geladen derby's tegen Real Madrid opnieuw te moeten vrezen voor een Ronaldo. Ditmaal als coach... en met een modernere versie van Ronaldo.

Maar, juist is juist, omdat we Simeone ook niet mogen afrekenen op die ene match tegen R9, ook een compilatie van zijn beste momenten als Atléticospeler:

Diego Simeone is uitgegroeid tot een icoon van Atlético. Dat heeft hij niet enkel te danken aan de recente prestaties als coach van Los Colchoneros, maar evenzeer aan zijn belang als middenvelder van Atlético. Van 1994 tot 1997 was hij een eerste keer actief bij de Madrilenen, hij maakte in die periode onder meer deel uit van de kampioenenploeg uit 1996, toen onder leiding van Radomir Antic. Later, tussen 2003 en 2005 keer hij terug naar zijn grote liefde, om er stilaan het einde van zijn spelerscarrière voor te bereiden.Simeone stond bekend als een spijkerharde, vaak op de grens van het toelaatbare balancerende, defensieve middenvelder. Maar niet elke tegenstander geraakte verlamd door zijn intimiderende speelstijl. Zo was er de derby tegen Real uit het seizoen 2003/2004, gewonnen door de Koninklijke onder impuls van een fenomenale Ronaldo. Il Fenomeno, niet CR7, want die speelde toen nog bij de jeugd van Sporting Lissabon. Keer op keer werd een gefrustreerde Simeone voorbij gesneld door Ronaldo.Als coach, met zijn aureool van onverschrokken winnaar, wordt hij er wellicht niet graag meer aan herinnerd, maar het moet voor hem bizar zijn om in de geladen derby's tegen Real Madrid opnieuw te moeten vrezen voor een Ronaldo. Ditmaal als coach... en met een modernere versie van Ronaldo.Maar, juist is juist, omdat we Simeone ook niet mogen afrekenen op die ene match tegen R9, ook een compilatie van zijn beste momenten als Atléticospeler: