Toen Darren Ferguson, de zoon van Alex Ferguson, eind december ontslagen werd als manager van Preston North End, zette Sir Alex onmiddellijk een punt achter de lopende uitleenbeurten van drie ManU-spelers aan Preston. Bij dat uitgeleende trio zat onder meer onze landgenoot Ritchie De Laet (22).

De Laet keert dus (voorlopig) terug naar Old Trafford, waar hij tot juni 2012 onder contract ligt.

S/VM: Je bent halverwege je driejarig contract bij Manchester United. Geloof je nog dat jouw toekomst op Old Trafford ligt?

Ritchie De Laet: "Ik ga er in elk geval alles aan doen om daar te slagen. Maar ik weet dat ik realistisch moet zijn. Zelfs als het niet lukt, zal ik bij United ongelooflijk veel bijgeleerd hebben. Die ervaring neemt niemand me nog af. Dit seizoen maakte ik de ganse voorbereiding mee, waaronder een tour van drie weken op het Amerikaanse continent. Ik speelde er voor 70.000 mensen in stadions in Canada, de Verenigde Staten en Mexico. Dat zijn sowieso onvergetelijke momenten. "

Bestaat de kans dat je in de zomer naar een andere club verhuist?

"Dat is goed mogelijk. Als ik geen uitzicht meer heb op de eerste ploeg bij ManU, dan zou ik liever naar een andere Engelse club gaan. Ik wil laten zien dat ik niet 'te klein' of 'te slecht' ben voor de Premier League, zoals in België over mij gezegd werd."

"Maar ik zal het wel niet meer kunnen opbrengen om nog een seizoen bij de reserven van ManU te spelen, ik heb meer ambitie. Het heeft geen zin om te blijven spelen tegen jongens van 16 jaar, zelfs al hebben ze al het talent van de wereld. Daar ga ík niets meer van bijleren."

Je wil graag in Engeland blijven, maar deze zomer werd je wel genoemd als mogelijke versterking bij Racing Genk...

"Ik heb een goed gesprek gehad met Frank Vercauteren. Ik respecteer hem enorm als trainer, hij is de man die me liet debuteren bij de Rode Duivels."

"Maar Genk was ook met allerlei andere opties bezig en uiteindelijk gingen ze voor Anthony Vanden Borre. Ik zeg niet a priori neen tegen een terugkeer naar België, maar dan wel liefst naar een club met ambities."

En als Antwerp ooit terug in eerste klasse raakt?

"Zeg nooit nooit." (lacht) (Bregt Vermeulen)

Toen Darren Ferguson, de zoon van Alex Ferguson, eind december ontslagen werd als manager van Preston North End, zette Sir Alex onmiddellijk een punt achter de lopende uitleenbeurten van drie ManU-spelers aan Preston. Bij dat uitgeleende trio zat onder meer onze landgenoot Ritchie De Laet (22). De Laet keert dus (voorlopig) terug naar Old Trafford, waar hij tot juni 2012 onder contract ligt. S/VM: Je bent halverwege je driejarig contract bij Manchester United. Geloof je nog dat jouw toekomst op Old Trafford ligt?Ritchie De Laet: "Ik ga er in elk geval alles aan doen om daar te slagen. Maar ik weet dat ik realistisch moet zijn. Zelfs als het niet lukt, zal ik bij United ongelooflijk veel bijgeleerd hebben. Die ervaring neemt niemand me nog af. Dit seizoen maakte ik de ganse voorbereiding mee, waaronder een tour van drie weken op het Amerikaanse continent. Ik speelde er voor 70.000 mensen in stadions in Canada, de Verenigde Staten en Mexico. Dat zijn sowieso onvergetelijke momenten. " Bestaat de kans dat je in de zomer naar een andere club verhuist? "Dat is goed mogelijk. Als ik geen uitzicht meer heb op de eerste ploeg bij ManU, dan zou ik liever naar een andere Engelse club gaan. Ik wil laten zien dat ik niet 'te klein' of 'te slecht' ben voor de Premier League, zoals in België over mij gezegd werd." "Maar ik zal het wel niet meer kunnen opbrengen om nog een seizoen bij de reserven van ManU te spelen, ik heb meer ambitie. Het heeft geen zin om te blijven spelen tegen jongens van 16 jaar, zelfs al hebben ze al het talent van de wereld. Daar ga ík niets meer van bijleren." Je wil graag in Engeland blijven, maar deze zomer werd je wel genoemd als mogelijke versterking bij Racing Genk... "Ik heb een goed gesprek gehad met Frank Vercauteren. Ik respecteer hem enorm als trainer, hij is de man die me liet debuteren bij de Rode Duivels." "Maar Genk was ook met allerlei andere opties bezig en uiteindelijk gingen ze voor Anthony Vanden Borre. Ik zeg niet a priori neen tegen een terugkeer naar België, maar dan wel liefst naar een club met ambities." En als Antwerp ooit terug in eerste klasse raakt? "Zeg nooit nooit." (lacht) (Bregt Vermeulen)