Tien doelpunten in drie wedstrijden: Robert Lewandowski speelde de voorbij dagen alle frustraties uit zijn lichaam. Veel meer dan hem lief is zat de Poolse spits van Bayern München op de bank.

Zo ook vorige week dinsdag voor de competitiematch tegen VfL Wolfsburg. Lewandowski verscheen na de rust op het veld en maakte vijf goals in negen minuten. Hij haalde daarmee het wereldnieuws. Bayern boog zo een 0-1-achterstand in een 5-1-zege om.

Omdat hij maar 45 minuten had gespeeld moest Lewandowski de dag nadien met de invallers trainen. De 500 supporters die aan de rand van het veld stonden gaven hem een stormachtig applaus.

Drie dagen later maakte hij twee goals in een uitwedstrijd op Mainz 05 (0-3) en dinsdag drie doelpunten in het Champions Leagueduel tegen Dinamo Zagreb (5-0). Tien van de dertien doelpunten die Bayern in drie matchen aantekende: het zijn indrukwekkende cijfers.

De hoge eisen van Pep

Dat Robert Lewandowski zwaar uithaalt is nieuw. In de bekerfinale die hij met zijn ex-club Borussia Dortmund in 2012 tegen ... Bayern München speelde maakte hij drie goals en lag aan de basis van een spectaculaire 5-2-zege. In de halve finale voor de Champions League tegen Real Madrid, in 2013, scoorde hij vier keer.

Toch is Robert Lewandowski geen klassieke goalgetter, geen aanvaller die als het ware in de zestien meter op ballen wacht. Hij neemt ook volop aan het combinatiespel deel, schermt ballen af, creëert ruimte en staat zo in voor de opbouw én de afwerking.

Hij is zowel een echte als een valse nummer negen. Zo hoort het ook te zijn in het systeem van Pep Guardiola in wiens spel er geen plaats is voor een goalgetter van de oude stempel. Daarom liet hij vorige zomer de Kroatische international Mario Mandzukic vertrekken. En daarom stelt hij ook hoge eisen aan Robert Lewandowski die, tot zijn verbijstering, geregeld op de bank moet beginnen.

Daar zal voorlopig geen sprake meer van zijn. Zondag zet Lewandowski zijn doelpuntenjacht verder. In de topper tegen Borussia Dortmund. Bij de club waar medio 2010 zijn Duits avontuur begon.

Tien doelpunten in drie wedstrijden: Robert Lewandowski speelde de voorbij dagen alle frustraties uit zijn lichaam. Veel meer dan hem lief is zat de Poolse spits van Bayern München op de bank. Zo ook vorige week dinsdag voor de competitiematch tegen VfL Wolfsburg. Lewandowski verscheen na de rust op het veld en maakte vijf goals in negen minuten. Hij haalde daarmee het wereldnieuws. Bayern boog zo een 0-1-achterstand in een 5-1-zege om. Omdat hij maar 45 minuten had gespeeld moest Lewandowski de dag nadien met de invallers trainen. De 500 supporters die aan de rand van het veld stonden gaven hem een stormachtig applaus. Drie dagen later maakte hij twee goals in een uitwedstrijd op Mainz 05 (0-3) en dinsdag drie doelpunten in het Champions Leagueduel tegen Dinamo Zagreb (5-0). Tien van de dertien doelpunten die Bayern in drie matchen aantekende: het zijn indrukwekkende cijfers. Dat Robert Lewandowski zwaar uithaalt is nieuw. In de bekerfinale die hij met zijn ex-club Borussia Dortmund in 2012 tegen ... Bayern München speelde maakte hij drie goals en lag aan de basis van een spectaculaire 5-2-zege. In de halve finale voor de Champions League tegen Real Madrid, in 2013, scoorde hij vier keer.Toch is Robert Lewandowski geen klassieke goalgetter, geen aanvaller die als het ware in de zestien meter op ballen wacht. Hij neemt ook volop aan het combinatiespel deel, schermt ballen af, creëert ruimte en staat zo in voor de opbouw én de afwerking. Hij is zowel een echte als een valse nummer negen. Zo hoort het ook te zijn in het systeem van Pep Guardiola in wiens spel er geen plaats is voor een goalgetter van de oude stempel. Daarom liet hij vorige zomer de Kroatische international Mario Mandzukic vertrekken. En daarom stelt hij ook hoge eisen aan Robert Lewandowski die, tot zijn verbijstering, geregeld op de bank moet beginnen.Daar zal voorlopig geen sprake meer van zijn. Zondag zet Lewandowski zijn doelpuntenjacht verder. In de topper tegen Borussia Dortmund. Bij de club waar medio 2010 zijn Duits avontuur begon.