'Robert voelt dat hij toe is aan verandering en een nieuwe uitdaging in zijn carrière nodig heeft. De directie van Bayern is daarvan op de hoogte', zegt topmakelaar Pini Zahavi, in België bekend om zijn (voormalige) banden met voetbalclub Moeskroen, in Bild.

De 29-jarige Lewandowski speelt sinds 2014 voor Bayern München, dat hem weghaalde bij Borussia Dortmund. De aanvaller, die elk seizoen kampioen speelde met Der Rekordmeister, heeft nog een contract tot 2021 maar hoopt deze zomer te kunnen vertrekken.

Mislukt

In een interview dat Sport/Voetbalmagazine in maart publiceerde, gaf Lewandowski aan dat zonder Champions League-winst het seizoen van Bayern mislukt zou zijn. Bayern sneuvelde later in de halve finales tegen Real Madrid.

De Pool stak ook nooit onder stoelen of banken dat hij vindt dat in topsport romantiek onderschikt is aan resultaten en geld voor transfers.

Gegeerd

Lewandowski werd in het verleden gelinkt aan vooral Real Madrid, maar ook PSG, Chelsea en Manchester United.

Volgens Zahavi willen 'bijna alle topploegen de beste aanvaller ter wereld in hun rangen', maar ligt er geen club in polepositie.

WK

Lewandowski bereidt zich momenteel met Polen voor op het WK in Rusland. In groep H spelen ze tegen Senegal (19 juni), Colombia (24 juni) en Japan (28 juni).

In de achtste finales hoort een clash met de Rode Duivels tot de mogelijkheden.

'Robert voelt dat hij toe is aan verandering en een nieuwe uitdaging in zijn carrière nodig heeft. De directie van Bayern is daarvan op de hoogte', zegt topmakelaar Pini Zahavi, in België bekend om zijn (voormalige) banden met voetbalclub Moeskroen, in Bild. De 29-jarige Lewandowski speelt sinds 2014 voor Bayern München, dat hem weghaalde bij Borussia Dortmund. De aanvaller, die elk seizoen kampioen speelde met Der Rekordmeister, heeft nog een contract tot 2021 maar hoopt deze zomer te kunnen vertrekken. In een interview dat Sport/Voetbalmagazine in maart publiceerde, gaf Lewandowski aan dat zonder Champions League-winst het seizoen van Bayern mislukt zou zijn. Bayern sneuvelde later in de halve finales tegen Real Madrid. De Pool stak ook nooit onder stoelen of banken dat hij vindt dat in topsport romantiek onderschikt is aan resultaten en geld voor transfers.Lewandowski werd in het verleden gelinkt aan vooral Real Madrid, maar ook PSG, Chelsea en Manchester United. Volgens Zahavi willen 'bijna alle topploegen de beste aanvaller ter wereld in hun rangen', maar ligt er geen club in polepositie. Lewandowski bereidt zich momenteel met Polen voor op het WK in Rusland. In groep H spelen ze tegen Senegal (19 juni), Colombia (24 juni) en Japan (28 juni). In de achtste finales hoort een clash met de Rode Duivels tot de mogelijkheden.