Door het vertrek van Cesc Fàbregas (Barcelona) en Samir Nasri (Manchester City) en door de blessures van Jack Wilshere, Thomas Vermaelen en Abou Diaby zijn de Gunners in de Engelse competitie verworden tot een middenmoter. Nochtans wordt Arsenal graag vernoemd als deel uitmakend van de Big Four, samen met Manchester United, Manchester City en Chelsea.

In 2011 lijkt het team sterk afhankelijk van de flitsen van de Nederlandse international Robin van Persie (28), die aan een gemiddelde zit van 0,85 goals per wedstrijd. Door zijn twee doelpunten tegen het Sunderland van doelman Simon Mignolet zit de aanvoerder aan 34 treffers in 40 duels. Alleen Cristiano Ronaldo (0,95; 39 doelpunten in 41 wedstrijden) en Lionel Messi (0,90; 43 goals in 48 matchen) doen in de Europese topcompetities beter in 2011.

"Hij won aan maturiteit", vertelde manager Arsène Wenger aan de BBC. "Bij zijn komst in 2004 was hij nog veel te impulsief en te emotioneel. Het zou dan ook ideaal zijn om zijn contract nu open te breken. Maar als Robin dat niet wil, moeten we dat respecteren. Onze fans willen allemaal graag speciale voetballers aan het werk zien. En hij is nu eenmaal zo'n type."

De overeenkomst van Van Persie in Londen loopt af in 2013, maar de flankaanvaller wordt nu al gelinkt aan Manchester City. "Als je tot de laatste dag alles geeft, dan noem ik dat toewijding", aldus nog Wenger. "Dat heeft niks te maken met de duur van je verbintenis, maar met je altijd en overal inzetten voor je club. Robin weet dat wij klaar zijn om de gesprekken te openen, nu is het aan hem." (FV)

Door het vertrek van Cesc Fàbregas (Barcelona) en Samir Nasri (Manchester City) en door de blessures van Jack Wilshere, Thomas Vermaelen en Abou Diaby zijn de Gunners in de Engelse competitie verworden tot een middenmoter. Nochtans wordt Arsenal graag vernoemd als deel uitmakend van de Big Four, samen met Manchester United, Manchester City en Chelsea. In 2011 lijkt het team sterk afhankelijk van de flitsen van de Nederlandse international Robin van Persie (28), die aan een gemiddelde zit van 0,85 goals per wedstrijd. Door zijn twee doelpunten tegen het Sunderland van doelman Simon Mignolet zit de aanvoerder aan 34 treffers in 40 duels. Alleen Cristiano Ronaldo (0,95; 39 doelpunten in 41 wedstrijden) en Lionel Messi (0,90; 43 goals in 48 matchen) doen in de Europese topcompetities beter in 2011. "Hij won aan maturiteit", vertelde manager Arsène Wenger aan de BBC. "Bij zijn komst in 2004 was hij nog veel te impulsief en te emotioneel. Het zou dan ook ideaal zijn om zijn contract nu open te breken. Maar als Robin dat niet wil, moeten we dat respecteren. Onze fans willen allemaal graag speciale voetballers aan het werk zien. En hij is nu eenmaal zo'n type." De overeenkomst van Van Persie in Londen loopt af in 2013, maar de flankaanvaller wordt nu al gelinkt aan Manchester City. "Als je tot de laatste dag alles geeft, dan noem ik dat toewijding", aldus nog Wenger. "Dat heeft niks te maken met de duur van je verbintenis, maar met je altijd en overal inzetten voor je club. Robin weet dat wij klaar zijn om de gesprekken te openen, nu is het aan hem." (FV)