Robin van Persie weigert contractverlenging bij Arsenal

© Reuters

De Nederlandse international Robin van Persie ziet af van een nieuw contract bij Arsenal omdat hij en de clubleiding op ‘vele punten’ anders kijken naar de toekomst.

De Nederlandse international Robin van Persie ziet af van een nieuw contract bij Arsenal. Volgens de 28-jarige aanvaller kijken hij en de clubleiding op “vele punten” anders naar de toekomst. “Ik ga niet in op details”, liet de Rotterdammer op zijn website weten.

Het contract van Van Persie loopt nog door tot 2013. Het is onduidelijk of de voormalige Feyenoorder komend seizoen al bij een andere club speelt. Manchester City, Juventus en Barcelona zouden interesse in hem hebben getoond.

“Ik heb er lang en hard over nagedacht, maar ik heb besloten om mijn contract niet te verlengen”, verklaarde de topschutter van afgelopen seizoen in de Premier League. “Ik heb persoonlijk een geweldig seizoen gehad, maar mijn doel is altijd geweest om prijzen te winnen met deze club en Arsenal de glorie van vroeger terug te geven. In een gesprek met de ploegleiding is mij helaas duidelijk geworden dat we het op vele gebieden oneens zijn over de manier waarop we met de club voort moeten gaan.”

Trots op Arsenal

Op zijn website lijkt van Persie een voorschot te nemen op een snel afscheid van Arsenal, dat nu nog een flinke afkoopsom voor hem kan ontvangen. “Wat er ook gebeurt, ik houd van de club en van de fans. Ik ben opgegroeid bij Arsenal, ben een man geworden bij deze club. Ik heb altijd alles (en meer) gegeven, op en buiten het veld. Ik ben er heel trots op dat ik de laatste acht jaar bij deze fantastische club hoor.” (Belga/SD)



Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content