Diego Simeone gaf donderdagavond, na de 1-0 zege van zijn team tegen FC Kopenhagen in de terugwedstrijd van de zestiende finales van de Europa League, kort duiding over een eventueel vertrek van Yannick Carrasco naar de Chinese promovendus Dalian Yifang. Hij bevestigde op de hoogte te zijn van de interesse.

Carrasco ontbrak donderdagavond in de selectie van de Madrilenen voor de partij tegen Kopenhagen. De buitenspeler zou volgens diverse media dichtbij een overgang (voor om en bij de 30 miljoen euro) staan naar China.

'Het is een beslissing van de speler,' aldus Simeone op de persconferentie. 'Het is belangrijk voor de club of zijn vertrek bevestigd wordt. Yannick is een grote speler, zowel in het heden als in de toekomst.'

Carrasco is aan een moeizaam derde seizoen bezig in Madrid. De Rode Duivel moet het de voorbije maanden steeds vaker hebben van invalbeurten en lijkt de concurrentiestrijd met de Argentijn Correa en nieuwkomer Vitolo stilaan te verliezen. De voorbije twee competitiewedstrijden kwam hij zelfs niet van de bank.

Dalian Yifang is naast in Carrasco ook geïnteresseerd in aanvaller Fernando Torres. Het 33-jarige clubicoon van Atlético ziet zijn contract in juni aflopen en kreeg al te horen dat dat niet verlengd zal worden.

De wintermercato in China loopt nog tot en met 28 februari. De Chinese Super League start op 2 maart.

Diego Simeone gaf donderdagavond, na de 1-0 zege van zijn team tegen FC Kopenhagen in de terugwedstrijd van de zestiende finales van de Europa League, kort duiding over een eventueel vertrek van Yannick Carrasco naar de Chinese promovendus Dalian Yifang. Hij bevestigde op de hoogte te zijn van de interesse.Carrasco ontbrak donderdagavond in de selectie van de Madrilenen voor de partij tegen Kopenhagen. De buitenspeler zou volgens diverse media dichtbij een overgang (voor om en bij de 30 miljoen euro) staan naar China. 'Het is een beslissing van de speler,' aldus Simeone op de persconferentie. 'Het is belangrijk voor de club of zijn vertrek bevestigd wordt. Yannick is een grote speler, zowel in het heden als in de toekomst.' Carrasco is aan een moeizaam derde seizoen bezig in Madrid. De Rode Duivel moet het de voorbije maanden steeds vaker hebben van invalbeurten en lijkt de concurrentiestrijd met de Argentijn Correa en nieuwkomer Vitolo stilaan te verliezen. De voorbije twee competitiewedstrijden kwam hij zelfs niet van de bank. Dalian Yifang is naast in Carrasco ook geïnteresseerd in aanvaller Fernando Torres. Het 33-jarige clubicoon van Atlético ziet zijn contract in juni aflopen en kreeg al te horen dat dat niet verlengd zal worden. De wintermercato in China loopt nog tot en met 28 februari. De Chinese Super League start op 2 maart.