De tweede plaats is geen record voor België. In november 2015 stootten de Rode Duivels voor het eerst door naar nummer één. Die positie hielden ze vervolgens vijf maanden vast tot april 2016.

Nieuwe telling

De Rode Duivels behaalden op het WK in Rusland een historische derde plaats.

In de nieuwe FIFA-ranking, die voor het eerst gebruikmaakt van de Elo-methode (waarbij meer rekening wordt gehouden met de sterkte van de opponent en de waarde van de match), totaliseert België 1.723 punten.

Alleen Frankrijk, dat in Rusland voor de tweede keer wereldkampioen werd, doet met 1.726 punten nipt beter.

Stijgers en dalers

'Les Bleus' wippen in vergelijking met het vorige klassement (van 7 juni) zes plaatsen vooruit.

Brazilië staat derde met 1.657 punten. De ploeg van Neymar verloor op het WK in de kwartfinale van België en zakt op de ranking van twee naar drie.

WK-finalist Kroatië wint liefst zestien plaatsen en belandt op de vierde positie met 1.643 punten. Dan volgen Uruguay (5e, +9), Engeland (6e, +6), Portugal (7e, -3) en Zwitserland (8e, -2). Spanje (+1) en Denemarken (+3) delen de negende plaats.

Duitsland is de grootste verliezer. De Mannschaft, die als titelhouder de groepsfase van het WK niet overleefde, zakt van 1 naar 15. Ook Argentinië (11e, -6), Polen (18e, -10) en Peru (20e, -9) nemen een flinke duik. Rusland, dat op het WK voor eigen volk verraste met een kwartfinale, klimt 21 plaatsen naar nummer 49.

Nations League

De eerstvolgende wedstrijd van de Rode Duivels wordt een oefenduel op vrijdag 7 september in Glasgow tegen Schotland. Vier dagen later volgt een verplaatsing naar IJsland in het kader van de gloednieuwe Nations League.

De volgende FIFA-ranking wordt bekendgemaakt op 20 september.

De tweede plaats is geen record voor België. In november 2015 stootten de Rode Duivels voor het eerst door naar nummer één. Die positie hielden ze vervolgens vijf maanden vast tot april 2016.De Rode Duivels behaalden op het WK in Rusland een historische derde plaats. In de nieuwe FIFA-ranking, die voor het eerst gebruikmaakt van de Elo-methode (waarbij meer rekening wordt gehouden met de sterkte van de opponent en de waarde van de match), totaliseert België 1.723 punten. Alleen Frankrijk, dat in Rusland voor de tweede keer wereldkampioen werd, doet met 1.726 punten nipt beter. 'Les Bleus' wippen in vergelijking met het vorige klassement (van 7 juni) zes plaatsen vooruit. Brazilië staat derde met 1.657 punten. De ploeg van Neymar verloor op het WK in de kwartfinale van België en zakt op de ranking van twee naar drie. WK-finalist Kroatië wint liefst zestien plaatsen en belandt op de vierde positie met 1.643 punten. Dan volgen Uruguay (5e, +9), Engeland (6e, +6), Portugal (7e, -3) en Zwitserland (8e, -2). Spanje (+1) en Denemarken (+3) delen de negende plaats. Duitsland is de grootste verliezer. De Mannschaft, die als titelhouder de groepsfase van het WK niet overleefde, zakt van 1 naar 15. Ook Argentinië (11e, -6), Polen (18e, -10) en Peru (20e, -9) nemen een flinke duik. Rusland, dat op het WK voor eigen volk verraste met een kwartfinale, klimt 21 plaatsen naar nummer 49.De eerstvolgende wedstrijd van de Rode Duivels wordt een oefenduel op vrijdag 7 september in Glasgow tegen Schotland. Vier dagen later volgt een verplaatsing naar IJsland in het kader van de gloednieuwe Nations League. De volgende FIFA-ranking wordt bekendgemaakt op 20 september.