Rode Duivels kloppen Oranje met 4-2

In een volgepakt Koning Boudewijnstadion hebben de Rode Duivels in een oefeninterland een 4-2 zege geboekt tegen Nederland.

De Belgen, gesteund door een rode zee van enthousiaste supporters, klommen in de twintigste minuut op voorsprong. Mirallas maakte de actie op de linkerkant en trapte op doel, maar zijn schot week af en viel voor de voeten van Benteke. De Genk-spits kapte Mathijsen beheerst uit en trapte de openingstreffer via doelman Stekelenburg in doel.

Nederland komt terug

Negen minuten na rust stond de 1-1 op het bord, toen de ingelopen Narsingh een voorzet van Robben van dichtbij hoog binnentikte. Nederland ging door en na een snelle aanval door het hart van de Belgische verdediging legde opnieuw Robben het leer panklaar voor Huntelaar, die de 1-2 maakte.

De Rode Duivels reageerden meteen, maar doelman Stekelenburg gaf aanvankelijk geen krimp. Een kwartier voor tijd was het dan toch raak, toen Dries Mertens na Nederlands balverlies en een snelle ren scoorde.

Mertens brengt redding

De Belgen hadden bloed geroken en twee minuten later loste Stekelenburg een houdbaar schot van Mertens. Diezelfde Mertens legde slim opzij en Lukaku kon van dichtbij niet missen.

Het hield niet op bij de Belgen, want drie minuten later was het Vertonghen die een slimme assist van opnieuw Mertens in doel trapte: 4-2, meteen de eindstand in een genietbare Derby der Lage Landen.

De partij was voor beide teams de laatste voorbereidingswedstrijd op de start van de kwalificaties voor het WK van 2014 in Brazilië, op 7 september. België moet naar Wales, Nederland ontvangt Turkije. (Belga/TV)