Rode Duivels kloppen Servië met 0-3

In de voorronde van het WK voetbal 2014 heeft België in Belgrado Servië verslagen met 0-3. De doelpunten kwamen van Benteke, De Bruyne en Mirallas.

Servië miste voor de pauze een resem kansen. Benteke scoorde wel. Na rust legden De Bruyne en Mirallas de eindstand vast. Nog in groep A won Kroatië met 1-2 bij Macedonië, waardoor de Kroaten en de Belgen met 7 punten aan de leiding gaan.

Gevleid
De Rode Duivels gingen in Belgrado met 0-1 rusten en dat was gevleid. De Bruyne schudde in minuut 34 een perfecte voorzet uit zijn sloffen, Benteke troefde twee verdedigers af en kopte in doel.

Het was de derde kans voor de Belgen, telkens waren De Bruyne en Benteke de hoofdrolspelers.

Servië dominant

Vóór die goal had de thuisploeg al vier uitstekende mogelijkheden gehad. Het begon al in de tweede minuut met een bal op de paal van Tosic, ook Tadic, Ivanovic en Bisevac kregen het leer niet in doel. Meteen na de 0-1 stuurde opnieuw Tosic de bal net naast.

Het scenario bleef na rust eerst nog ongewijzigd, met kansen voor Kolarov op vrije trap en Tosic, maar daarna namen de Duivels de controle over.

Uitstekende partij
Hazard, niet in de match, had met een zee van ruimte en tijd moeten scoren maar Brkic redde. Ook zijn vervanger Dries Mertens kon een uitstekende kans niet afmaken.

In de 68e minuut kwam de verlossing dan toch. Chadli stuurde De Bruyne in het straatje en die bekroonde zijn uitstekende partij met een goal. Het Servische vuur doofde en Mirallas mocht in het slot randje buitenspel de 0-3 eindstand vastleggen. (Belga/TV)