België startte sterk en na tien minuten hing de openingstreffer al tegen de touwen in het kille Jan Breydelstadion. Tomas Hubocan beging ongewild handspel in de zestien, Eden Hazard trapte de elfmeter voorbij Dusan Kuciak.

De Slovaken kregen geen grip op de wedstrijd en de Duivels moesten geen verschroeiend tempo op de mat leggen om de tegenstander op zijn eigen helft terug te dringen. Dat resulteerde in een potje éénrichtingsvoetbal, maar gescoord werd er voor de rust niet meer.

De beste kans was nog voor Daniel Van Buyten, maar de verdediger van Bayern kopte nipt naast.

Venijn in de staart

Hartverwarmend was het spel na de koffie niet meer, daarvoor werden er tijdens en vlak na de rust te veel wissels doorgevoerd. Het venijn zat in de staart van de wedstrijd.

Drie minuten voor affluiten zorgde de ingevallen Richard Lasik met een droge knal voor de gelijkmaker. De eveneens ingevallen Dries Mertens zette even later met een knappe plaatsbal het Jan Breydelstadion dan toch nog in vuur en vlam (2-1).

Eind maart staan er twee belangrijke WK-kwalificatiewedstrijden op het programma. Op 22 maart trekt onze nationale trots naar Macedonië, dat woensdagavond in eigen huis vrij zwaar uithaalde tegen EK-ganger Denemarken (3-0). Vier dagen later zakt Macedonië naar Brussel af. (Belga/TV)

België startte sterk en na tien minuten hing de openingstreffer al tegen de touwen in het kille Jan Breydelstadion. Tomas Hubocan beging ongewild handspel in de zestien, Eden Hazard trapte de elfmeter voorbij Dusan Kuciak. De Slovaken kregen geen grip op de wedstrijd en de Duivels moesten geen verschroeiend tempo op de mat leggen om de tegenstander op zijn eigen helft terug te dringen. Dat resulteerde in een potje éénrichtingsvoetbal, maar gescoord werd er voor de rust niet meer. De beste kans was nog voor Daniel Van Buyten, maar de verdediger van Bayern kopte nipt naast.Venijn in de staart Hartverwarmend was het spel na de koffie niet meer, daarvoor werden er tijdens en vlak na de rust te veel wissels doorgevoerd. Het venijn zat in de staart van de wedstrijd. Drie minuten voor affluiten zorgde de ingevallen Richard Lasik met een droge knal voor de gelijkmaker. De eveneens ingevallen Dries Mertens zette even later met een knappe plaatsbal het Jan Breydelstadion dan toch nog in vuur en vlam (2-1). Eind maart staan er twee belangrijke WK-kwalificatiewedstrijden op het programma. Op 22 maart trekt onze nationale trots naar Macedonië, dat woensdagavond in eigen huis vrij zwaar uithaalde tegen EK-ganger Denemarken (3-0). Vier dagen later zakt Macedonië naar Brussel af. (Belga/TV)