Zaterdagnacht werd de loting voltrokken van de voorrondes voor het WK 2014 in Brazilië. België, 37ste op de FIFA-ranking, stak in de derde pot bij de loting wat betekent dat het twee 'sterkere' tegenstanders zou loten en twee of drie op papier 'zwakkere' landen.

Kroatië en Servië zijn beide hoger gekwalificeerd dan België en staan respectievelijk negende en 27ste op de FIFA-ranking. Schotland, Macedonië en Wales zijn de drie lager gerangschikte tegenstanders. Schotland staat 61ste op de ranking, Macedonië 96ste en Wales bungelt op plaats 112.

9 groepenIn totaal werden 9 kwalificatiegroepen samengesteld van 53 Europese landen. Vanaf 7 september 2012 beginnen de kwalificatiematchen, die zullen duren tot 15 oktober 2013. De 9 groepswinnaars zijn meteen zeker van kwalificatie, de 8 beste tweedes spelen barragewedstrijden. De vier landen die deze wedstrijden winnen, mogen ook door naar de eindrondes in Brazilië.

Het is al van in 2002 geleden dat België zich nog eens kon plaatsen voor een WK. (VF)

Zaterdagnacht werd de loting voltrokken van de voorrondes voor het WK 2014 in Brazilië. België, 37ste op de FIFA-ranking, stak in de derde pot bij de loting wat betekent dat het twee 'sterkere' tegenstanders zou loten en twee of drie op papier 'zwakkere' landen. Kroatië en Servië zijn beide hoger gekwalificeerd dan België en staan respectievelijk negende en 27ste op de FIFA-ranking. Schotland, Macedonië en Wales zijn de drie lager gerangschikte tegenstanders. Schotland staat 61ste op de ranking, Macedonië 96ste en Wales bungelt op plaats 112. 9 groepenIn totaal werden 9 kwalificatiegroepen samengesteld van 53 Europese landen. Vanaf 7 september 2012 beginnen de kwalificatiematchen, die zullen duren tot 15 oktober 2013. De 9 groepswinnaars zijn meteen zeker van kwalificatie, de 8 beste tweedes spelen barragewedstrijden. De vier landen die deze wedstrijden winnen, mogen ook door naar de eindrondes in Brazilië. Het is al van in 2002 geleden dat België zich nog eens kon plaatsen voor een WK. (VF)