Achterin start de bondscoach met een onuitgegeven verdediging, met daarin naast Denayer, die meteen zijn kans krijgt om te laten zien dat hij een hele wedstrijd foutloos kan blijven, Dedryck Boyata en Thomas Vermaelen. Dat de 35-jarige Verminator zijn eerste basisplaats op dit toernooi zou krijgen, was op voorhand aangekondigd. Door ook Boyata aan de aftrap te brengen, krijgt Toby Alderweireld een wedstrijd rust. Zondag bevestigde Martinez al niet met zijn doelmannen te willen roteren in dit toernooi, en zo staat Courtois ook tegen de Finnen tussen de palen.

Centraal op het middenveld komen regulator Axel Witsel en Kevin De Bruyne in de ploeg. Voor Kevin De Bruyne in een opvallende rol, want voordien werd hij aanvallender uitgespeeld, op de pocket of als valse 9. Op de wingbacks vinden we Nacer Chadli en Leandro Trossard terug, voor die laatste op een voor hem ongebruikelijke positie. Naast een onuitgegeven verdediging staat er dus ook een onuitgegeven middenveld. Voorin spelen aanvoerder Eden Hazard en Jérémy Doku, die de voorkeur kreeg op Dries Mertens, in de steun van diepe spits Romelu Lukaku.

Vooraf werd er bij de technische staf getwijfeld of Big Rom wel aan de aftrap zou komen in het Krestovskistadion in Sint-Petersburg, waar de temperatuur nog steeds flirt met dertig graden. Lukaku wou echter zelf maar al te graag spelen en kan op jacht naar nog wat doelpunten. Zijn teller staat voorlopig op twee.

Perfect rapport

Mits een zege tegen Finland sluiten de Rode Duivels de EK-groepsfase af met een perfect rapport, wat nooit eerder gebeurd is. Met drie zeges op rij zouden ze ook hun record evenaren, dat ze vijf jaar geleden in Frankrijk vestigden, met toen overwinningen tegen Ierland en Zweden in de groepsfase en vervolgens winst tegen Hongarije in de achtste finales. In de kwartfinales werden de Belgen toen verrassend uitgeschakeld door Wales, de openingswedstrijd verloren ze tegen Italië.

Niet rekenen en vol voor de winst gaan, dat is het uitgangspunt van de Rode Duivels voor deze slotwedstrijd in de groepsfase. Dat betekent wel dat de Duivels waarschijnlijk in de zware tabelhelft terechtkomen. In de achtste finales staan de Belgen dan tegenover de nummer drie uit de groepen A, D, E of F. In totaal zijn er vijftien scenario's mogelijk, in vijf daarvan komt de tegenstander van de Belgen bij de laatste zestien uit de zogenaamde groep des doods, met daarin Frankrijk, Duitsland en Portugal. De nummer drie uit groep A, Zwitserland, zit met vier punten echter quasi zeker bij de beste vier derdes, waardoor er nog maar tien procent kans is dat de Duivels de derde uit de groep des doods treffen.

In een eventuele kwartfinale is vervolgens een duel met Italië mogelijk, dat met negen op negen als winnaar uit groep A kwam. In de halve finales behoort een clash met Frankrijk tot de mogelijkheden. (Belga)

Achterin start de bondscoach met een onuitgegeven verdediging, met daarin naast Denayer, die meteen zijn kans krijgt om te laten zien dat hij een hele wedstrijd foutloos kan blijven, Dedryck Boyata en Thomas Vermaelen. Dat de 35-jarige Verminator zijn eerste basisplaats op dit toernooi zou krijgen, was op voorhand aangekondigd. Door ook Boyata aan de aftrap te brengen, krijgt Toby Alderweireld een wedstrijd rust. Zondag bevestigde Martinez al niet met zijn doelmannen te willen roteren in dit toernooi, en zo staat Courtois ook tegen de Finnen tussen de palen. Centraal op het middenveld komen regulator Axel Witsel en Kevin De Bruyne in de ploeg. Voor Kevin De Bruyne in een opvallende rol, want voordien werd hij aanvallender uitgespeeld, op de pocket of als valse 9. Op de wingbacks vinden we Nacer Chadli en Leandro Trossard terug, voor die laatste op een voor hem ongebruikelijke positie. Naast een onuitgegeven verdediging staat er dus ook een onuitgegeven middenveld. Voorin spelen aanvoerder Eden Hazard en Jérémy Doku, die de voorkeur kreeg op Dries Mertens, in de steun van diepe spits Romelu Lukaku. Vooraf werd er bij de technische staf getwijfeld of Big Rom wel aan de aftrap zou komen in het Krestovskistadion in Sint-Petersburg, waar de temperatuur nog steeds flirt met dertig graden. Lukaku wou echter zelf maar al te graag spelen en kan op jacht naar nog wat doelpunten. Zijn teller staat voorlopig op twee. Mits een zege tegen Finland sluiten de Rode Duivels de EK-groepsfase af met een perfect rapport, wat nooit eerder gebeurd is. Met drie zeges op rij zouden ze ook hun record evenaren, dat ze vijf jaar geleden in Frankrijk vestigden, met toen overwinningen tegen Ierland en Zweden in de groepsfase en vervolgens winst tegen Hongarije in de achtste finales. In de kwartfinales werden de Belgen toen verrassend uitgeschakeld door Wales, de openingswedstrijd verloren ze tegen Italië. Niet rekenen en vol voor de winst gaan, dat is het uitgangspunt van de Rode Duivels voor deze slotwedstrijd in de groepsfase. Dat betekent wel dat de Duivels waarschijnlijk in de zware tabelhelft terechtkomen. In de achtste finales staan de Belgen dan tegenover de nummer drie uit de groepen A, D, E of F. In totaal zijn er vijftien scenario's mogelijk, in vijf daarvan komt de tegenstander van de Belgen bij de laatste zestien uit de zogenaamde groep des doods, met daarin Frankrijk, Duitsland en Portugal. De nummer drie uit groep A, Zwitserland, zit met vier punten echter quasi zeker bij de beste vier derdes, waardoor er nog maar tien procent kans is dat de Duivels de derde uit de groep des doods treffen. In een eventuele kwartfinale is vervolgens een duel met Italië mogelijk, dat met negen op negen als winnaar uit groep A kwam. In de halve finales behoort een clash met Frankrijk tot de mogelijkheden. (Belga)