De doelpunten in Hampden Park kwamen van Steven Defour vlak voor rust en de ingevallen Kevin Mirallas in de 89ste minuut.

Omdat Kroatië niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel bij de buren uit Servië, hebben de Rode Duivels met nog slechts twee wedstrijden voor de boeg een riante voorsprong van vijf punten op de Kroaten.

Eén punt voldoende in Kroatië

België staat na acht speeldagen dan ook aan de leiding met 22 punten op 24. Kroatië is tweede met 17 punten. Op de volgende speeldag trekken de Rode Duivels op 11 oktober naar het Maksimirstadion in de Kroatische hoofdstad Zagreb. De Rode Duivels hebben daar genoeg aan een gelijkspel om mathematisch zeker te zijn van kwalificatie voor het WK. Vier dagen later (15 oktober) sluiten ze de WK-kwalificaties af met de thuiswedstrijd tegen Wales.

Kansen schaars

In een nat Hampden Park zette Schotland een stevige organisatie neer, aanvallend kwamen ze er amper uit. Een gevaarlijk afstandsschot van kapitein Scott Brown was zowat hun enige wapenfeit voor de pauze. België dreigde via Marouane Fellaini, Kevin De Bruyne en een gevaarlijk schot van Axel Witsel. Met de rust in zicht bediende een bedrijvige De Bruyne Steven Defour aan de rand van de zestien. De middenvelder van Porto aarzelde niet en trapte de 0-1 in één tijd voorbij Marshall.

Ook na de pauze waren de kansen aan beide kanten schaars. Diep in de tweede helft zorgde invaller Mirallas voor de verlossing (0-2). (Belga/TV)

De doelpunten in Hampden Park kwamen van Steven Defour vlak voor rust en de ingevallen Kevin Mirallas in de 89ste minuut. Omdat Kroatië niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel bij de buren uit Servië, hebben de Rode Duivels met nog slechts twee wedstrijden voor de boeg een riante voorsprong van vijf punten op de Kroaten.Eén punt voldoende in Kroatië België staat na acht speeldagen dan ook aan de leiding met 22 punten op 24. Kroatië is tweede met 17 punten. Op de volgende speeldag trekken de Rode Duivels op 11 oktober naar het Maksimirstadion in de Kroatische hoofdstad Zagreb. De Rode Duivels hebben daar genoeg aan een gelijkspel om mathematisch zeker te zijn van kwalificatie voor het WK. Vier dagen later (15 oktober) sluiten ze de WK-kwalificaties af met de thuiswedstrijd tegen Wales.Kansen schaars In een nat Hampden Park zette Schotland een stevige organisatie neer, aanvallend kwamen ze er amper uit. Een gevaarlijk afstandsschot van kapitein Scott Brown was zowat hun enige wapenfeit voor de pauze. België dreigde via Marouane Fellaini, Kevin De Bruyne en een gevaarlijk schot van Axel Witsel. Met de rust in zicht bediende een bedrijvige De Bruyne Steven Defour aan de rand van de zestien. De middenvelder van Porto aarzelde niet en trapte de 0-1 in één tijd voorbij Marshall. Ook na de pauze waren de kansen aan beide kanten schaars. Diep in de tweede helft zorgde invaller Mirallas voor de verlossing (0-2). (Belga/TV)