Rode Duivels op weg naar Brazilië

10/06/14 om 11:13 - Bijgewerkt om 11:13

Bron: Sportmagazine

In een speciaal versierde Airbus A330 zijn de Rode Duivels vertrokken richting Brazilië.

Rode Duivels op weg naar Brazilië

© BelgaImage

De Rode Duivels zijn dinsdagmorgen vanop Zaventem vertrokken naar het WK in Brazilië. De 23 spelers stegen om tien voor elf samen met 38 KBVB-leden, 53 mensen van de pers en enkele supporters op in een speciaal versierde Airbus A330 van Brussels Airlines.

In het vliegtuig, dat met een voetbal met Rode Duivels-logo en de nationale driekleur opgeleukt werd en het toepasselijke vluchtnummer SN2014 kreeg, hangen enkele posters van de Belgen en ligt er zelfs kunstgras. Normaal gezien landt de selectie van Marc Wilmots na een vlucht van veertien uur, met tussenstop in de Senegalese hoofdstad Dakar, om 19u45 plaatselijke tijd in Sao Paulo. Er wordt in totaal 9850 kilometer gevlogen.

Paradise Golf and Lake Resort

Na de landing worden de Rode Duivels naar Mogi das Cruzes gebracht, waar ze tijdens de Wereldbeker hun tenten opslaan in het chique Paradise Golf and Lake Resort. Woensdagmorgen wordt er om 11u (16u Belgische tijd) een eerste keer getraind op de oefenvelden van het hotel, donderdag spelen de Belgen in Sao Paulo een oefenwedstrijd achter gesloten deuren tegen de Verenigde Staten.

Op 15 juni reizen de Belgen door naar Belo Horizonte, waar ze twee dagen later hun WK aftrappen met een duel tegen Algerije (13u Braziliaanse en 18u Belgische tijd). (Belga/INM)

Lees meer over:

Onze partners