Na de oefeninterlands van eind vorig jaar tegen Japan en Mexico klonk het bij pers en publiek dat het allemaal wel wat meer mocht zijn en de Duivels voegden meteen de daad bij het woord in een halfleeg Koning Boudewijnstadion. Dat leverde in de openingsminuten kansen op voor Dries Mertens (2x) en Yannick Carrasco.

Voor het openingsdoelpunt was het echter wachten tot topschutter Romelu Lukaku voor het eerst in stelling werd gebracht: dat gebeurde net voor het kwartier en de 1-0 hing meteen tegen de netten. Met de rust in zicht deed de Belgische topschutter aller tijden zijn kunstje nog eens over: treffers nummer 32 en 33 voor Big Rom bij de nationale ploeg en een terechte 2-0 ruststand na een potje eenrichtingsvoetbal tegen een land dat komende zomer weinig op het WK te zoeken heeft.

Na de rust werd er aan beide kanten zoals aangekondigd stevig gewisseld en daarbij was het vooral kijken naar het debuut van Anthony Limbombe bij de nationale elf. De winger van competitieleider Club Brugge zocht nog naar zijn plek in het elftal, achterin kwam Thomas Vermaelen een voor de pauze uitstekende Vincent Kompany vervangen. Voor de Rode Duivels is het hopen dat de voormalige aanvoerder blessurevrij blijft. Intussen bleef het kansen regenen in een druilerig Brussel: Lukaku, Mertens, De Bruyne en Hazard etaleerden na fraaie combinaties een gebrek aan efficiëntie.

Het stadion veerde pas echt op toen Radja Nainggolan op het uur Dries Mertens kwam vervangen. Voor de Roma-middenvelder de eerste speelminuten bij de nationale ploeg sinds de oefeninterland tegen Tsjechië, bijna een jaar geleden. De Ninja kreeg een staande ovatie van het publiek, het moet hem deugd gedaan hebben na de strubbelingen met de bondscoach. Als de fans zouden mogen kiezen, is er voor Nainggolan altijd een stek in de 23-koppige WK-selectie. In realiteit zal het voor de middenvelder nog drummen worden.

Michy Batshuayi kwam het veld in voor Eden Hazard en zo gingen de Belgen plots nog eens met twee spitsen spelen. Na 77 minuten was het dan ook de Dortmund-sensatie die voor de 3-0 zorgde. Een minuut later knalde Kevin De Bruyne de 4-0 eindstand nog op het bord, zijn eerste doelpunt voor België sinds mei 2016 in en tegen Zwitserland en een bekroning van een uitstekende wedstrijd, weliswaar tegen een tegenstander die geen waardemeter was.

Hierna volgen vlak voor het WK nog drie oefenwedstrijden tegen respectievelijk Europees kampioen Portugal (2 juni), Egypte (6 juni) en Costa Rica (11 juni). Na de uitzwaaiwedstrijd tegen Costa Rica reizen de Duivels af naar Rusland, waar in groep G Panama (18 juni in Sotsji), Tunesië (23 juni in Moskou) en Engeland (28 juni in Kaliningrad) wachten.

Na de oefeninterlands van eind vorig jaar tegen Japan en Mexico klonk het bij pers en publiek dat het allemaal wel wat meer mocht zijn en de Duivels voegden meteen de daad bij het woord in een halfleeg Koning Boudewijnstadion. Dat leverde in de openingsminuten kansen op voor Dries Mertens (2x) en Yannick Carrasco. Voor het openingsdoelpunt was het echter wachten tot topschutter Romelu Lukaku voor het eerst in stelling werd gebracht: dat gebeurde net voor het kwartier en de 1-0 hing meteen tegen de netten. Met de rust in zicht deed de Belgische topschutter aller tijden zijn kunstje nog eens over: treffers nummer 32 en 33 voor Big Rom bij de nationale ploeg en een terechte 2-0 ruststand na een potje eenrichtingsvoetbal tegen een land dat komende zomer weinig op het WK te zoeken heeft. Na de rust werd er aan beide kanten zoals aangekondigd stevig gewisseld en daarbij was het vooral kijken naar het debuut van Anthony Limbombe bij de nationale elf. De winger van competitieleider Club Brugge zocht nog naar zijn plek in het elftal, achterin kwam Thomas Vermaelen een voor de pauze uitstekende Vincent Kompany vervangen. Voor de Rode Duivels is het hopen dat de voormalige aanvoerder blessurevrij blijft. Intussen bleef het kansen regenen in een druilerig Brussel: Lukaku, Mertens, De Bruyne en Hazard etaleerden na fraaie combinaties een gebrek aan efficiëntie. Het stadion veerde pas echt op toen Radja Nainggolan op het uur Dries Mertens kwam vervangen. Voor de Roma-middenvelder de eerste speelminuten bij de nationale ploeg sinds de oefeninterland tegen Tsjechië, bijna een jaar geleden. De Ninja kreeg een staande ovatie van het publiek, het moet hem deugd gedaan hebben na de strubbelingen met de bondscoach. Als de fans zouden mogen kiezen, is er voor Nainggolan altijd een stek in de 23-koppige WK-selectie. In realiteit zal het voor de middenvelder nog drummen worden. Michy Batshuayi kwam het veld in voor Eden Hazard en zo gingen de Belgen plots nog eens met twee spitsen spelen. Na 77 minuten was het dan ook de Dortmund-sensatie die voor de 3-0 zorgde. Een minuut later knalde Kevin De Bruyne de 4-0 eindstand nog op het bord, zijn eerste doelpunt voor België sinds mei 2016 in en tegen Zwitserland en een bekroning van een uitstekende wedstrijd, weliswaar tegen een tegenstander die geen waardemeter was. Hierna volgen vlak voor het WK nog drie oefenwedstrijden tegen respectievelijk Europees kampioen Portugal (2 juni), Egypte (6 juni) en Costa Rica (11 juni). Na de uitzwaaiwedstrijd tegen Costa Rica reizen de Duivels af naar Rusland, waar in groep G Panama (18 juni in Sotsji), Tunesië (23 juni in Moskou) en Engeland (28 juni in Kaliningrad) wachten.