Rode Duivels sluiten seizoen af met verdiende zege in Estland

© BELGA

De Rode Duivels hebben vrijdagavond op de zesde speeldag in groep H van de WK-kwalificaties met 0-2 (rust: 0-1) gewonnen van Estland. De spelers van de nationale ploeg kunnen dus met een gerust gemoed de langverwachte vakantie aanvatten.

In de A. Le Coq Arena in de hoofdstad van Estland Tallinn opende Dries Mertens op assist van Kevin De Bruyne op het halfuur de score. Nog voor de pauze moest de thuisploeg reeds met tien voort na de uitsluiting van middenvelder Artjom Dimitrijev wegens een overtreding op Marouane Fellaini. Romelu Lukaku had de 0-2 nog aan de voet, maar stuitte alleen voor doel op de thuisdoelman.

Na de pauze was er een karrenvracht aan kansen, maar toch duurde het tot de slotfase vooraleer Nacer Chadli de verlossende 0-2 in doel kon schuiven.

In de stand in WK-kwalificatiegroep H blijven de Rode Duivels na zes speeldagen met zestien punten aan de leiding. Meer nog, de Belgen vergroten zelfs hun voorsprong, aangezien eerste achtervolger Griekenland niet verder kwam dan een scoreloos gelijkspel in en tegen Bosnië-Herzegovina, een ideale uitslag voor België. Griekenland volgt nu met twaalf punten op de tweede plaats, Bosnië is derde met elf punten.

Voor de eerstvolgende interland van de Rode Duivels is het wachten tot het einde van de zomer. Op 31 augustus komt voetbaldwerg Gibraltar op bezoek voor een wedstrijd die op Sclessin gespeeld wordt. Drie dagen later volgt de lastige verplaatsing naar Griekenland. De WK-kwalificatiecampagne wordt afgesloten met een bezoek aan Bosnië-Herzegovina op 7 oktober en een thuiswedstrijd tegen Cyprus op 10 oktober.

Partner Content