België was, in tegenstelling tot de loting voor het EK van volgend jaar in Frankrijk, wel reekshoofd bij de loting. Deze keer werd er voor de indeling van de potten immers gebruik gemaakt van de FIFA-ranking, waarin België als tweede Europese land genoteerd staat na leider Argentinië en wereldkampioen Duitsland.

Er zijn in totaal negen kwalificatiegroepen, waarvan zeven met zes teams en twee met vijf ploegen. De negen groepswinnaars plaatsen zich rechtstreeks, de beste acht nummers twee werken onderlinge barrages af in de strijd om de laatste vier WK-tickets. Organisator Rusland is rechtstreeks geplaatst.

'Week of Football'

Het speelschema van de kwalificatiewedstrijden wordt pas zondagmiddag bekendgemaakt. Er wordt gebruik gemaakt van de 'Week of Football', waarin de verschillende kwalificatieduels over meerdere dagen zijn verspreid.

Op het WK van vorig jaar in Brazilië moesten de Rode Duivels bij hun eerste deelname sinds het WK 2002 pas in de kwartfinales met het kleinste verschil de duimen leggen voor Argentinië, de latere vicewereldkampioen.

Vooraleer de kwalificaties voor het WK in Rusland van start gaan, moeten de voorrondes en het EK in Frankrijk nog gespeeld worden. Na de 1-0 nederlaag van medio juni in Wales staan de Rode Duivels met elf punten uit zes wedstrijden op de tweede plaats, die ook recht geeft op een ticket voor Frankrijk. De Rode Duivels spelen achtereenvolgens nog tegen Bosnië-Herzegovina (3 september, thuis), Cyprus (6 september, uit), Andorra (10 oktober, uit) en Israël (13 oktober, thuis). (Belga/NS)

België was, in tegenstelling tot de loting voor het EK van volgend jaar in Frankrijk, wel reekshoofd bij de loting. Deze keer werd er voor de indeling van de potten immers gebruik gemaakt van de FIFA-ranking, waarin België als tweede Europese land genoteerd staat na leider Argentinië en wereldkampioen Duitsland. Er zijn in totaal negen kwalificatiegroepen, waarvan zeven met zes teams en twee met vijf ploegen. De negen groepswinnaars plaatsen zich rechtstreeks, de beste acht nummers twee werken onderlinge barrages af in de strijd om de laatste vier WK-tickets. Organisator Rusland is rechtstreeks geplaatst. Het speelschema van de kwalificatiewedstrijden wordt pas zondagmiddag bekendgemaakt. Er wordt gebruik gemaakt van de 'Week of Football', waarin de verschillende kwalificatieduels over meerdere dagen zijn verspreid.Op het WK van vorig jaar in Brazilië moesten de Rode Duivels bij hun eerste deelname sinds het WK 2002 pas in de kwartfinales met het kleinste verschil de duimen leggen voor Argentinië, de latere vicewereldkampioen. Vooraleer de kwalificaties voor het WK in Rusland van start gaan, moeten de voorrondes en het EK in Frankrijk nog gespeeld worden. Na de 1-0 nederlaag van medio juni in Wales staan de Rode Duivels met elf punten uit zes wedstrijden op de tweede plaats, die ook recht geeft op een ticket voor Frankrijk. De Rode Duivels spelen achtereenvolgens nog tegen Bosnië-Herzegovina (3 september, thuis), Cyprus (6 september, uit), Andorra (10 oktober, uit) en Israël (13 oktober, thuis). (Belga/NS)