België zat bij de loting in Lausanne dankzij zijn hoge coëfficiënt in pot 1 van de A-divisie. De Rode Duivels kregen uit pot 2 Zwitserland voorgeschoteld, terwijl IJsland uit pot 3 kwam.

Duitsland, Frankrijk en Nederland vormen zonder twijfel de meest aantrekkelijke groep uit de A-divisie. Europees kampioen Portugal moet aan de bak tegen Italië en Polen. Spanje, Engeland en Kroatië maken tot slot de laatste groep uit van divisie A.

Groepsfase

De groepsmatchen staan in september, oktober en november van dit jaar op de agenda.

Als België de groepsfase wint, strijdt het samen met de drie andere poulewinnaars van de A-divisie in een final four (met eerst halve finales) in juni 2019 om de eindzege. Eindigen de Rode Duivels op de laatste plaats, degraderen ze naar de B-divisie voor de volgende editie.

In totaal bestaat de Nations League uit een A-, B-, C- en D-divisie. In elk van die vier divisies is ook een ticket te verdienen voor het EK van 2020. In een play-offronde, die plaatsvindt in maart 2020, strijden de groepswinnaars hiervoor. Als een poulewinnaar zich al via de gewone EK-voorronde heeft geplaatst, wordt die vervangen door het volgende hoogst gerangschikte team.

De UEFA Nations League werd op 27 maart 2014 unaniem goedgekeurd tijdens het UEFA-congres in de Kazachse hoofdstad Astana. De nieuwe competitie werd in het leven geroepen om het interlandvoetbal aantrekkelijker te maken, gezien de geringe populariteit van de oefeninterlands.

'Leren winnen'

'Het format van de Nations League is heel aangenaam', zo reageerde bondscoach Roberto Martinez na de loting. 'Het internationale voetbal heeft nood aan een soortgelijke competitie. Voor België is het vooral belangrijk om te leren winnen.'

'Zwitserland is een team met veel individuele talenten als Granit Xhaka en Xherdan Shaqiri. IJsland heeft dan weer een plaatsje veroverd in de harten van de voetbalsupporters na de prestaties op het EK van 2016 in Frankrijk.'

België zat bij de loting in Lausanne dankzij zijn hoge coëfficiënt in pot 1 van de A-divisie. De Rode Duivels kregen uit pot 2 Zwitserland voorgeschoteld, terwijl IJsland uit pot 3 kwam. Duitsland, Frankrijk en Nederland vormen zonder twijfel de meest aantrekkelijke groep uit de A-divisie. Europees kampioen Portugal moet aan de bak tegen Italië en Polen. Spanje, Engeland en Kroatië maken tot slot de laatste groep uit van divisie A. De groepsmatchen staan in september, oktober en november van dit jaar op de agenda. Als België de groepsfase wint, strijdt het samen met de drie andere poulewinnaars van de A-divisie in een final four (met eerst halve finales) in juni 2019 om de eindzege. Eindigen de Rode Duivels op de laatste plaats, degraderen ze naar de B-divisie voor de volgende editie. In totaal bestaat de Nations League uit een A-, B-, C- en D-divisie. In elk van die vier divisies is ook een ticket te verdienen voor het EK van 2020. In een play-offronde, die plaatsvindt in maart 2020, strijden de groepswinnaars hiervoor. Als een poulewinnaar zich al via de gewone EK-voorronde heeft geplaatst, wordt die vervangen door het volgende hoogst gerangschikte team. De UEFA Nations League werd op 27 maart 2014 unaniem goedgekeurd tijdens het UEFA-congres in de Kazachse hoofdstad Astana. De nieuwe competitie werd in het leven geroepen om het interlandvoetbal aantrekkelijker te maken, gezien de geringe populariteit van de oefeninterlands.'Het format van de Nations League is heel aangenaam', zo reageerde bondscoach Roberto Martinez na de loting. 'Het internationale voetbal heeft nood aan een soortgelijke competitie. Voor België is het vooral belangrijk om te leren winnen.' 'Zwitserland is een team met veel individuele talenten als Granit Xhaka en Xherdan Shaqiri. IJsland heeft dan weer een plaatsje veroverd in de harten van de voetbalsupporters na de prestaties op het EK van 2016 in Frankrijk.'