De Rode Duivels hebben dinsdagavond in het Koning Boudewijnstadion in Brussel hun zesde EK-kwalificatiepartij in groep A tegen Azerbeidzjan met 4-1 gewonnen.

Jan Vertonghen (12e minuut), Timmy Simons (32e, penalty), Nacer Chadli (45e) en Jelle Vossen (70e) zorgden voor de Belgische doelpunten. In de 16e minuut had Abushev tegen gescoord voor Azerbeidzjan.

Fiere Leekens

Bondscoach Georges Leekens kon niet anders dan tevreden zijn na de ruime zege. "Ik heb echt een fantastische groep met een uitstekende mentaliteit. Het voetbal was misschien niet altijd even mooi en ik heb zeker nog werkpuntjes gezien, maar ik ben bijzonder fier op mijn spelersgroep", verklaarde hij op de persconferentie. "Iedereen praat weer over de nationale ploeg, deze groep heeft echt honger".

De bondscoach had ook nog lovende woorden voor het publiek. "Er waren 35.000 mensen die ons ondersteunden, dat was echt fantastisch. Ik moet het publiek echt een pluim geven."

Ook Berti Vogts, de Duitse bondscoach van Azerbeidzjan, moest toegeven dat de overwinning van de Rode Duivels ruim verdiend was. "Ik vind dat de Rode Duivels echt de tweede beste ploeg in de groep zijn, na Duitsland", zei hij.

Stand

Eerder op de avond won Turkije in dezelfde groep met 2-0 van Oostenrijk. In de stand leidt Duitsland (15 punten) voor België (10), Turkije (9), Oostenrijk (7), Azerbeidzjan (3) en Kazachstan (0). De Belgen hebben wel een wedstrijd meer gespeeld, de Azeri's één minder.

Hun volgende EK-kwalificatiewedstrijd spelen de Rode Duivels op 3 juni, dan komt Turkije op bezoek. De Turken wonnen eerder dinsdag met 2-0 van Turkije.

De Rode Duivels hebben dinsdagavond in het Koning Boudewijnstadion in Brussel hun zesde EK-kwalificatiepartij in groep A tegen Azerbeidzjan met 4-1 gewonnen. Jan Vertonghen (12e minuut), Timmy Simons (32e, penalty), Nacer Chadli (45e) en Jelle Vossen (70e) zorgden voor de Belgische doelpunten. In de 16e minuut had Abushev tegen gescoord voor Azerbeidzjan. Fiere Leekens Bondscoach Georges Leekens kon niet anders dan tevreden zijn na de ruime zege. "Ik heb echt een fantastische groep met een uitstekende mentaliteit. Het voetbal was misschien niet altijd even mooi en ik heb zeker nog werkpuntjes gezien, maar ik ben bijzonder fier op mijn spelersgroep", verklaarde hij op de persconferentie. "Iedereen praat weer over de nationale ploeg, deze groep heeft echt honger". De bondscoach had ook nog lovende woorden voor het publiek. "Er waren 35.000 mensen die ons ondersteunden, dat was echt fantastisch. Ik moet het publiek echt een pluim geven." Ook Berti Vogts, de Duitse bondscoach van Azerbeidzjan, moest toegeven dat de overwinning van de Rode Duivels ruim verdiend was. "Ik vind dat de Rode Duivels echt de tweede beste ploeg in de groep zijn, na Duitsland", zei hij. Stand Eerder op de avond won Turkije in dezelfde groep met 2-0 van Oostenrijk. In de stand leidt Duitsland (15 punten) voor België (10), Turkije (9), Oostenrijk (7), Azerbeidzjan (3) en Kazachstan (0). De Belgen hebben wel een wedstrijd meer gespeeld, de Azeri's één minder. Hun volgende EK-kwalificatiewedstrijd spelen de Rode Duivels op 3 juni, dan komt Turkije op bezoek. De Turken wonnen eerder dinsdag met 2-0 van Turkije.