Steven Defour mocht voor het eerst sinds lang in de basis staan van bondscoach Marc Wilmots en bedankte door de 0-1 te scoren. "We mogen dit niet meer uit handen geven en moeten volgende maand vol voor de winst gaan in Kroatië", zei de FC Porto-middenvelder.

Ook Defour voelde na afloop dat WK-kwalificatie zo goed als binnen is voor de Duivels. België heeft op 11 oktober genoeg aan een gelijkspel in Kroatië. Als dat misloopt kan het nadien nog altijd de kwalificatie afdwingen in de laatste match, thuis tegen Wales. "We komen steeds een stapje dichterbij. We geven niet af!", zei Defour. "Dat hebben we ook in de match gedaan vandaag."

Defour was bijzinder blij met het openingsdoelpunt. "Ik heb heel hard gewerkt voor die goal. Ik heb het nu twee jaar moeilijk gehad (Defour vecht al twee jaar voor een basisplaats bij FC Porto; red.), maar alles komt terug. Die goal was mooi meegenomen."

Wilmots: 'Nuchter blijven'

Bondscoach Marc Wilmots bleef bijzonder realistisch voor de camera's van VIER: "Zolang onze tickets richting Rio niet geboekt zijn, moeten wij nuchter blijven."

Wilmots zag zijn ploeg beter voor de dag komen in de tweede helft dan in de eerste. "Toen speelden sommigen niet kort genoeg op hun man. Maar we hebben geduld gehad en zijn niet blind naar voren gelopen", was de bondscoach tevreden. "We hadden in de eerste helft vier grote kansen, maar zijn blijven voetballen. We tikten de bal goed rond en hebben hen doen lopen."

Dat het lijstje geblesseerden binnen de Belgische selectie erg lang was, wilde de bondscoach niet horen. "Je hebt trainers die wenen wanneer er spelers geblesseerd zijn. Maar ik heb al mijn spelers nodig. Er zijn geen ego's in mijn groep. Mijn kern en technische staf werken hard."

België legt met 22 punten uit acht wedstrijden een fenomenaal parcours af. "Maar er kan nog veel gebeuren hé", reageerde Wilmots. "De wedstrijd in Zagreb op 11 oktober zal niet makkelijk worden."

Wilmots riep 's ochtends de Belgische fans via Twitter op om het Schotse volkslied niet uit te fluiten, en daar hielden de supporters zich ook aan. "Dat vind ik prachtig. Dit is échte fair play, zo zie ik het graag."

Van Buyten: 'Eén doel, Brazilië halen'

Door de blessure van centrale verdediger Vincent Kompany, mocht Daniel Van Buyten 90 minuten spelen. De Bayern München-speler was secuur en degelijk. "We hebben veel werk verricht. We hebben hier een grote stap gezet."

"Deze zege doet ons deugd, aan de hele ploeg. Hier in Hampden Park spelen, is geen evidentie. We hebben moeilijke momenten gekend tijdens deze wedstrijd, maar daar zijn we als groep uitgekomen en uiteindelijk hebben we een superwedstrijd gespeeld."

"Deze groep heeft genoeg kwaliteit in huis om afwezigheden van anderen op te vangen", was Van Buyten sluitend. "Er zijn geen titularissen. Elke speler mag tonen wat hij kan, en dat doen ze ook. Iedereen heeft veel plezier en is gemotiveerd. Uiteindelijk hebben we allemaal éénzelfde doel: Brazilië halen." (Belga/TV)

Steven Defour mocht voor het eerst sinds lang in de basis staan van bondscoach Marc Wilmots en bedankte door de 0-1 te scoren. "We mogen dit niet meer uit handen geven en moeten volgende maand vol voor de winst gaan in Kroatië", zei de FC Porto-middenvelder. Ook Defour voelde na afloop dat WK-kwalificatie zo goed als binnen is voor de Duivels. België heeft op 11 oktober genoeg aan een gelijkspel in Kroatië. Als dat misloopt kan het nadien nog altijd de kwalificatie afdwingen in de laatste match, thuis tegen Wales. "We komen steeds een stapje dichterbij. We geven niet af!", zei Defour. "Dat hebben we ook in de match gedaan vandaag." Defour was bijzinder blij met het openingsdoelpunt. "Ik heb heel hard gewerkt voor die goal. Ik heb het nu twee jaar moeilijk gehad (Defour vecht al twee jaar voor een basisplaats bij FC Porto; red.), maar alles komt terug. Die goal was mooi meegenomen."Wilmots: 'Nuchter blijven' Bondscoach Marc Wilmots bleef bijzonder realistisch voor de camera's van VIER: "Zolang onze tickets richting Rio niet geboekt zijn, moeten wij nuchter blijven." Wilmots zag zijn ploeg beter voor de dag komen in de tweede helft dan in de eerste. "Toen speelden sommigen niet kort genoeg op hun man. Maar we hebben geduld gehad en zijn niet blind naar voren gelopen", was de bondscoach tevreden. "We hadden in de eerste helft vier grote kansen, maar zijn blijven voetballen. We tikten de bal goed rond en hebben hen doen lopen." Dat het lijstje geblesseerden binnen de Belgische selectie erg lang was, wilde de bondscoach niet horen. "Je hebt trainers die wenen wanneer er spelers geblesseerd zijn. Maar ik heb al mijn spelers nodig. Er zijn geen ego's in mijn groep. Mijn kern en technische staf werken hard." België legt met 22 punten uit acht wedstrijden een fenomenaal parcours af. "Maar er kan nog veel gebeuren hé", reageerde Wilmots. "De wedstrijd in Zagreb op 11 oktober zal niet makkelijk worden." Wilmots riep 's ochtends de Belgische fans via Twitter op om het Schotse volkslied niet uit te fluiten, en daar hielden de supporters zich ook aan. "Dat vind ik prachtig. Dit is échte fair play, zo zie ik het graag."Van Buyten: 'Eén doel, Brazilië halen' Door de blessure van centrale verdediger Vincent Kompany, mocht Daniel Van Buyten 90 minuten spelen. De Bayern München-speler was secuur en degelijk. "We hebben veel werk verricht. We hebben hier een grote stap gezet." "Deze zege doet ons deugd, aan de hele ploeg. Hier in Hampden Park spelen, is geen evidentie. We hebben moeilijke momenten gekend tijdens deze wedstrijd, maar daar zijn we als groep uitgekomen en uiteindelijk hebben we een superwedstrijd gespeeld." "Deze groep heeft genoeg kwaliteit in huis om afwezigheden van anderen op te vangen", was Van Buyten sluitend. "Er zijn geen titularissen. Elke speler mag tonen wat hij kan, en dat doen ze ook. Iedereen heeft veel plezier en is gemotiveerd. Uiteindelijk hebben we allemaal éénzelfde doel: Brazilië halen." (Belga/TV)