De Rode Duivels willen voor hun vijfde Duiveluitdaging de grootste vrouwenspionkop in de geschiedenis van het Belgisch voetbal zien, en dit op 7 juni in het uitverkochte Koning Boudewijnstadion voor de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Servië. Dat maakte de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) bekend.

"Belgische vrouwen hebben een stevige reputatie als het op supporteren aankomt, maar toch zien we ze te weinig in het stadion", luidt het. "Daarom hebben de Rode Duivels een vak voor hen gereserveerd zodat ze een prominente plaats in het stadion krijgen."

Vrouwen die via Facebook bewijzen dat ze fervent supporter zijn, krijgen de kans om een ticket voor het vak te kopen. Op www.facebook.com/belgianreddevils kunnen vrouwen met foto's en filmpjes bewijzen dat ze vurige supporters zijn. "Dat kan door leuzen te scanderen, zich in de nationale driekleur te tooien of de Rode Duivels op een persoonlijke en originele manier aan te moedigen", geeft de KBVB enkele suggesties.

De KBVB beklemtoont dat de tickets voor het vrouwenvak niet ten koste zijn gegaan van de andere fans. De tickets werden door de partners van de KBVB speciaal in het kader van de vijfde Duiveluitdaging gereserveerd voor vrouwen.

"Als de vrouwen het vak gevuld krijgen, zal een delegatie Rode Duivels tijdens een speciaal georganiseerde trainingswedstrijd een luxe sparringpartner zijn voor vrouwelijke voetballers en zal de nationale ploeg het vrouwenvoetbal de aandacht geven die het absoluut verdient." (Belga/INM)

De Rode Duivels willen voor hun vijfde Duiveluitdaging de grootste vrouwenspionkop in de geschiedenis van het Belgisch voetbal zien, en dit op 7 juni in het uitverkochte Koning Boudewijnstadion voor de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Servië. Dat maakte de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) bekend. "Belgische vrouwen hebben een stevige reputatie als het op supporteren aankomt, maar toch zien we ze te weinig in het stadion", luidt het. "Daarom hebben de Rode Duivels een vak voor hen gereserveerd zodat ze een prominente plaats in het stadion krijgen." Vrouwen die via Facebook bewijzen dat ze fervent supporter zijn, krijgen de kans om een ticket voor het vak te kopen. Op www.facebook.com/belgianreddevils kunnen vrouwen met foto's en filmpjes bewijzen dat ze vurige supporters zijn. "Dat kan door leuzen te scanderen, zich in de nationale driekleur te tooien of de Rode Duivels op een persoonlijke en originele manier aan te moedigen", geeft de KBVB enkele suggesties. De KBVB beklemtoont dat de tickets voor het vrouwenvak niet ten koste zijn gegaan van de andere fans. De tickets werden door de partners van de KBVB speciaal in het kader van de vijfde Duiveluitdaging gereserveerd voor vrouwen. "Als de vrouwen het vak gevuld krijgen, zal een delegatie Rode Duivels tijdens een speciaal georganiseerde trainingswedstrijd een luxe sparringpartner zijn voor vrouwelijke voetballers en zal de nationale ploeg het vrouwenvoetbal de aandacht geven die het absoluut verdient." (Belga/INM)