Rode Duivels winnen oefeninterland tegen Rusland

De nationale voetbalploeg won met 0-2 van het Rusland van voormalig bondscoach Dick Advocaat.

De Rode Duivels hebben woensdagavond in Voronezh een vriendschappelijke oefeninterland in en tegen Rusland gewonnen met 0-2.

België speelde sterk en de eerste twee doelpunten van Romelu
Lukaku in het Belgische nationale shirt, één voor en één na de rust,
bezegelden het lot van het Rusland van ex-bondscoach Dick Advocaat.

De wedstrijd was amper twee minuten bezig toen de Russische
doelman Igor Akinfeev een terugspeelbal slecht controleerde. Eden Hazard was bij de pinken en schotelde Romelu Lukaku de 0-1 op een presenteerblaadje aan.

België speelde snedig, maar na verloop van tijd slaagden de Russen erin om de controle op het middenveld over te nemen. Ze slaagden er echter niet een keer in om de Belgische verdediging uit verband te spelen.

Na de rust controleerden de Rode Duivels opnieuw de wedstrijd en dwongen ze ook de beste kansen af, maar aanvankelijk konden Hazard en Fellaini (tweemaal) niet tot scoren komen. Bij Rusland, met nochtans wereldsterren als Arshavin, Zhirkov en Pogrebnjak aan de aftrap, liep het niet.

Na 73 minuten scoorde België de 0-2. Lukaku zette zich goed door na een verre bal van Vertonghen en werkte na wat duw-en trekwerk beheerst af in de rechterbenedenhoek.