De Rode Duivels hebben vrijdagavond in het Koning Boudewijnstadion hun negende EK-kwalificatiewedstrijd met 4-1 gewonnen tegen Kazachstan. Duitsland ging met 1-3 winnen in Turkije, waardoor de Belgen opnieuw over Turkije naar de tweede plaats springen, die recht geeft op de barrages.

België begon met heel wat aanvallende intenties aan de wedstrijd, maar dat leverde in de beginfase amper uitgespeelde kansen op. De Camargo dreigde enkele keren, maar zijn kopballen misten scherpte. Na 40 minuten ging de bal op de stip. Simons aarzelde niet en trapte de verdiende 1-0 voorbij Loginovskiy. Drie minuten later was het opnieuw raak. Een bedrijvige Hazard slalomde voorbij de Kazachse goalie en trapte zo zijn eerste doelpunt in het nationale shirt tegen de netten.

Er was nog maar net afgetrapt in de tweede helft toen Loginovskiy een kopbal van De Camargo moest lossen, Kompany duwde de 3-0 binnen. De Kazachen moesten het laatste halfuur nog volmaken met tien, na een rode kaart voor Kurgulin. In een dolle slotfase duwde Yevstigneev de 4-0 nog in eigen doel, Nurdauletov scoorde van op de stip de eerredder (4-1).

België heeft dinsdag lot in eigen handen

Eerder op de dag won Oostenrijk met 1-4 bij Azerbeidzjan. In de stand blijft Duitsland na negen wedstrijden aan de leiding met het maximum van de punten. België wipt met 15 punten over Turkije (14) naar de tweede plaats. Daarna volgen Oostenrijk (11), Azerbeidzjan (7) en Kazachstan (3). De beslissing in de strijd om de tweede plaats valt dinsdag. België trekt dan naar Duitsland, Turkije ontvangt Azerbeidzjan. (Belga/INM)

De Rode Duivels hebben vrijdagavond in het Koning Boudewijnstadion hun negende EK-kwalificatiewedstrijd met 4-1 gewonnen tegen Kazachstan. Duitsland ging met 1-3 winnen in Turkije, waardoor de Belgen opnieuw over Turkije naar de tweede plaats springen, die recht geeft op de barrages. België begon met heel wat aanvallende intenties aan de wedstrijd, maar dat leverde in de beginfase amper uitgespeelde kansen op. De Camargo dreigde enkele keren, maar zijn kopballen misten scherpte. Na 40 minuten ging de bal op de stip. Simons aarzelde niet en trapte de verdiende 1-0 voorbij Loginovskiy. Drie minuten later was het opnieuw raak. Een bedrijvige Hazard slalomde voorbij de Kazachse goalie en trapte zo zijn eerste doelpunt in het nationale shirt tegen de netten. Er was nog maar net afgetrapt in de tweede helft toen Loginovskiy een kopbal van De Camargo moest lossen, Kompany duwde de 3-0 binnen. De Kazachen moesten het laatste halfuur nog volmaken met tien, na een rode kaart voor Kurgulin. In een dolle slotfase duwde Yevstigneev de 4-0 nog in eigen doel, Nurdauletov scoorde van op de stip de eerredder (4-1). België heeft dinsdag lot in eigen handen Eerder op de dag won Oostenrijk met 1-4 bij Azerbeidzjan. In de stand blijft Duitsland na negen wedstrijden aan de leiding met het maximum van de punten. België wipt met 15 punten over Turkije (14) naar de tweede plaats. Daarna volgen Oostenrijk (11), Azerbeidzjan (7) en Kazachstan (3). De beslissing in de strijd om de tweede plaats valt dinsdag. België trekt dan naar Duitsland, Turkije ontvangt Azerbeidzjan. (Belga/INM)