België wipt over vicewereldkampioen Argentinië, hoewel de troepen van Marc Wilmots sinds de publicatie van het vorige klassement (7 mei) niet meer in actie kwamen.

Coëfficiënt

Dat komt omdat de FIFA voor de berekening van de coëfficiënt een complex systeem gebruikt waarin uitslagen over vier jaar meetellen. Daardoor wint België een aantal punten in vergelijking met vorige maand, terwijl Argentinië zijn puntenaantal behoudt.

De tweede plaats is Belgiës hoogste notering sinds de introductie van de wereldranglijst in december 1992. Met 1.509 punten moeten we enkel nog wereldkampioen Duitsland (1.775 punten) voor zich dulden. Argentinië (1.496) is derde vóór Colombia (1.435) en Brazilië (1.392). Frankrijk komt de top tien binnen op de negende plaats, ten koste van Zwitserland. De andere landen in de top tien zijn Nederland (6e), Portugal (7e), Uruguay (8e) en Spanje (10e) - zij behouden allemaal hun plaats.

Duels

Frankrijk is overigens zondag de tegenstander van de Rode Duivels, met Eden Hazard voor het eerst als kapitein wegens afwezigheid van Vincent Kompany, in een oefeninterland in het Stade de France in Parijs.

Die wedstrijd geldt als voorbereiding op het EK-kwalificatieduel van vijf dagen later (12 juni) in en tegen Wales. Het team met superster Gareth Bale zakt op de ranking een positie, maar blijft als 22e de hoogst geplaatste tegenstander van België in kwalificatiegroep B voor het EK 2016. Bosnië-Herzegovina is 32e, Israël 40e (+6), Cyprus 87e (+9) en Andorra 204e.

De volgende FIFA-ranking wordt op 9 juli vrijgegeven. (Belga/KVDA)

België wipt over vicewereldkampioen Argentinië, hoewel de troepen van Marc Wilmots sinds de publicatie van het vorige klassement (7 mei) niet meer in actie kwamen.Dat komt omdat de FIFA voor de berekening van de coëfficiënt een complex systeem gebruikt waarin uitslagen over vier jaar meetellen. Daardoor wint België een aantal punten in vergelijking met vorige maand, terwijl Argentinië zijn puntenaantal behoudt.De tweede plaats is Belgiës hoogste notering sinds de introductie van de wereldranglijst in december 1992. Met 1.509 punten moeten we enkel nog wereldkampioen Duitsland (1.775 punten) voor zich dulden. Argentinië (1.496) is derde vóór Colombia (1.435) en Brazilië (1.392). Frankrijk komt de top tien binnen op de negende plaats, ten koste van Zwitserland. De andere landen in de top tien zijn Nederland (6e), Portugal (7e), Uruguay (8e) en Spanje (10e) - zij behouden allemaal hun plaats.Frankrijk is overigens zondag de tegenstander van de Rode Duivels, met Eden Hazard voor het eerst als kapitein wegens afwezigheid van Vincent Kompany, in een oefeninterland in het Stade de France in Parijs. Die wedstrijd geldt als voorbereiding op het EK-kwalificatieduel van vijf dagen later (12 juni) in en tegen Wales. Het team met superster Gareth Bale zakt op de ranking een positie, maar blijft als 22e de hoogst geplaatste tegenstander van België in kwalificatiegroep B voor het EK 2016. Bosnië-Herzegovina is 32e, Israël 40e (+6), Cyprus 87e (+9) en Andorra 204e. De volgende FIFA-ranking wordt op 9 juli vrijgegeven. (Belga/KVDA)