De selectie:

Doelmannen: Koen Casteels (Hoffenheim), Thibaut Courtois (Atletico Madrid), Simon Mignolet (Liverpool)

Verdedigers: Toby Alderweireld (Ajax), Laurent Ciman (Standard), Guillaume Gillet (Anderlecht), Nicolas Lombaerts (Zenit Sint-Petersburg), Sébastien Pocognoli (Hannover), Daniel Van Buyten (Bayern

München), Jelle Van Damme (Standard), Jan Vertonghen (Tottenham)

Middenvelders: Nacer Chadli (Tottenham), Steven Defour (Porto), Moussa Dembélé (Tottenham), Marouane Fellaini (Everton), Timmy Simons (Club Brugge), Axel Witsel (Zenit Sint-Petersburg)

Aanvallers: Zakaria Bakkali (PSV), Christian Benteke (Aston Villa), Kevin De Bruyne (Chelsea), Eden Hazard (Chelsea), Romelu Lukaku (Chelsea), Dries Mertens (Napoli), Kevin Mirallas (Everton)

Bondscoach Marc Wilmots heeft in de gebouwen van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) in Brussel zijn selectie voor de WK-kwalificatiewedstrijd van vrijdag 6 september in en tegen Schotland bekendgemaakt. Wilmots riep in totaal 24 spelers op, in vergelijking met de vriendschappelijke oefeninterland tegen Frankrijk (0-0) is enkel aanvoerder Vincent Kompany er wegens een blessure niet bij.

"Ik ben dan ook tevreden over mijn huidige groep", vertelde Wilmots. "Ik kan niet elke keer voor een verrassing zorgen. Maar dit wil niet zeggen dat we de andere spelers niet meer volgen. Zo maakt Ilombe Mboyo ook kans op een selectie en krijg ik goeie verslagen binnen van Yannick Ferreira-Carrasco (seizoensrevelatie bij AS Monaco, red). Ook bij de beloften speelde hij onlangs een goeie wedstrijd. Hij is nu opnieuw geselecteerd voor onze min 21-jarigen, je moet dat zien als een stap richting de A-ploeg", aldus Wilmots.

Bij de doelmannen gaf de bondscoach opnieuw de voorkeur aan Koen Casteels (Hoffenheim) voor de positie van derde doelman. "Net zoals de vorige keer is mijn keuze voor Casteels als derde doelman niet definitief. De deur voor Proto blijft openstaan. Maar voor de match tegen de Schotten is het Casteels geworden", aldus Wilmots.

Rode Duivels met Zakaria Bakkali?

Nu Kompany wegvalt is er wel plaats voor PSV-youngster Zakaria Bakkali, die nog twijfelt tussen de Marokkaanse en de Belgische nationale ploeg. Marokko riep hem evenwel niet op voor de interland tegen Ivoorkust. De afgelopen weken stond Bakkali aan de kant met een liesblessure die hij in de voorbereiding op het duel tegen de Fransen opliep. "Hij heeft mij nog niets laten weten wat betreft zijn definitieve beslissing.

In de verdediging moet Wilmots een oplossing zoeken nu Vincent Kompany out is. De sterkhouder van Manchester City sukkelt eveneens met een liesblessure. "Ik weet nog niet wie er in zijn plaats mag spelen. "Ik heb veel mogelijkheden in deze kern om Vince te vervangen. Hij komt zeker naar de wedstrijd kijken en moet zich nu focussen op de match tegen Kroatië." (Belga/INM)

Bondscoach Marc Wilmots heeft in de gebouwen van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) in Brussel zijn selectie voor de WK-kwalificatiewedstrijd van vrijdag 6 september in en tegen Schotland bekendgemaakt. Wilmots riep in totaal 24 spelers op, in vergelijking met de vriendschappelijke oefeninterland tegen Frankrijk (0-0) is enkel aanvoerder Vincent Kompany er wegens een blessure niet bij. "Ik ben dan ook tevreden over mijn huidige groep", vertelde Wilmots. "Ik kan niet elke keer voor een verrassing zorgen. Maar dit wil niet zeggen dat we de andere spelers niet meer volgen. Zo maakt Ilombe Mboyo ook kans op een selectie en krijg ik goeie verslagen binnen van Yannick Ferreira-Carrasco (seizoensrevelatie bij AS Monaco, red). Ook bij de beloften speelde hij onlangs een goeie wedstrijd. Hij is nu opnieuw geselecteerd voor onze min 21-jarigen, je moet dat zien als een stap richting de A-ploeg", aldus Wilmots. Bij de doelmannen gaf de bondscoach opnieuw de voorkeur aan Koen Casteels (Hoffenheim) voor de positie van derde doelman. "Net zoals de vorige keer is mijn keuze voor Casteels als derde doelman niet definitief. De deur voor Proto blijft openstaan. Maar voor de match tegen de Schotten is het Casteels geworden", aldus Wilmots. Rode Duivels met Zakaria Bakkali? Nu Kompany wegvalt is er wel plaats voor PSV-youngster Zakaria Bakkali, die nog twijfelt tussen de Marokkaanse en de Belgische nationale ploeg. Marokko riep hem evenwel niet op voor de interland tegen Ivoorkust. De afgelopen weken stond Bakkali aan de kant met een liesblessure die hij in de voorbereiding op het duel tegen de Fransen opliep. "Hij heeft mij nog niets laten weten wat betreft zijn definitieve beslissing. In de verdediging moet Wilmots een oplossing zoeken nu Vincent Kompany out is. De sterkhouder van Manchester City sukkelt eveneens met een liesblessure. "Ik weet nog niet wie er in zijn plaats mag spelen. "Ik heb veel mogelijkheden in deze kern om Vince te vervangen. Hij komt zeker naar de wedstrijd kijken en moet zich nu focussen op de match tegen Kroatië." (Belga/INM)