Twee weken geleden vond in Boedapest een ontmoeting plaats tussen Jérôme Champagne en de voorzitters van de Hongaarse topclubs Ferencvaros, MTK Budapest, Videoton en Ujpest FC. Champgane voert campagne voor het voorzitterschap van de FIFA. Voorlopig is de Franse ex-diplomaat de enige officiële tegenkandidaat voor huidig voorzitter Sepp Blatter.

De Hongaarse clubvoorzitters spraken unaniem hun steun voor Champagne uit. Onder hen dus ook Roderick Duchâtelet, de voorzitter van Ujpest FC. "De thema's die u naar voor schuift en de oplossingen die u aanreikt, zijn fundamenteel voor het Hongaarse clubvoetbal", schrijft Duchâtelet in een steunbrief aan Champagne. "Daarom steunen wij uw kandidatuur voor het FIFA-voorzitterschap."

De verkiezingen voor het voorzitterschap van de wereldvoetbalbond vinden plaats op 29 mei 2015. Huidig voorzitter Sepp Blatter dingt naar een vijfde opeenvolgende ambtstermijn. Champagne was van 1999 tot zijn ontslag in 2010 elf jaar lang Blatters politiek strateeg. Nu is hij zijn tegenkandidaat.

Brief Roderick Duchatelet , .
Brief Roderick Duchatelet © .
Twee weken geleden vond in Boedapest een ontmoeting plaats tussen Jérôme Champagne en de voorzitters van de Hongaarse topclubs Ferencvaros, MTK Budapest, Videoton en Ujpest FC. Champgane voert campagne voor het voorzitterschap van de FIFA. Voorlopig is de Franse ex-diplomaat de enige officiële tegenkandidaat voor huidig voorzitter Sepp Blatter.De Hongaarse clubvoorzitters spraken unaniem hun steun voor Champagne uit. Onder hen dus ook Roderick Duchâtelet, de voorzitter van Ujpest FC. "De thema's die u naar voor schuift en de oplossingen die u aanreikt, zijn fundamenteel voor het Hongaarse clubvoetbal", schrijft Duchâtelet in een steunbrief aan Champagne. "Daarom steunen wij uw kandidatuur voor het FIFA-voorzitterschap."De verkiezingen voor het voorzitterschap van de wereldvoetbalbond vinden plaats op 29 mei 2015. Huidig voorzitter Sepp Blatter dingt naar een vijfde opeenvolgende ambtstermijn. Champagne was van 1999 tot zijn ontslag in 2010 elf jaar lang Blatters politiek strateeg. Nu is hij zijn tegenkandidaat.