De 41-jarige voormalige international won maandag met Sao Paulo met 3-0 van Goias en boekte zo zijn 590e zege in de clubkleuren. Daarmee stootte hij de Welshman Ryan Giggs van de troon, die 589 overwinningen met Manchester United achter zijn naam heeft staan. Giggs zette in mei bij de Mancunians een punt achter zijn carrière.

Doelpunten

Ceni, die in 2002 met Brazilië wereldkampioen werd, speelt al zijn hele carrière bij Sao Paulo. De doelman neemt bijna altijd de strafschoppen en vrije trappen. Daardoor maakte hij in meer dan duizend wedstrijden al 123 doelpunten. Bekijk een compilatie van zijn mooiste goals:

Eind vorig jaar speelde Ceni zijn 1116e wedstrijd bij een Braziliaanse club. Daarmee verbrak hij het record van niemand minder dan Pelé. Intussen staat de teller al op 1.135 officiële wedstrijden. In 928 wedstrijden droeg hij de aanvoerdersband en ook dat is een record.

Eind dit jaar neemt hij afscheid van het profvoetbal. (Belga/KVDA)

De 41-jarige voormalige international won maandag met Sao Paulo met 3-0 van Goias en boekte zo zijn 590e zege in de clubkleuren. Daarmee stootte hij de Welshman Ryan Giggs van de troon, die 589 overwinningen met Manchester United achter zijn naam heeft staan. Giggs zette in mei bij de Mancunians een punt achter zijn carrière. Ceni, die in 2002 met Brazilië wereldkampioen werd, speelt al zijn hele carrière bij Sao Paulo. De doelman neemt bijna altijd de strafschoppen en vrije trappen. Daardoor maakte hij in meer dan duizend wedstrijden al 123 doelpunten. Bekijk een compilatie van zijn mooiste goals:Eind vorig jaar speelde Ceni zijn 1116e wedstrijd bij een Braziliaanse club. Daarmee verbrak hij het record van niemand minder dan Pelé. Intussen staat de teller al op 1.135 officiële wedstrijden. In 928 wedstrijden droeg hij de aanvoerdersband en ook dat is een record. Eind dit jaar neemt hij afscheid van het profvoetbal. (Belga/KVDA)