Standard-voorzitter Roland Duchâtelet onderhandelt sinds enkele weken met de Italiaanse tweedeklasser AS Bari over een overname, zo meldt Sudpresse vrijdag. Bari zit in slechte financiële papieren, de schuldenberg zou zo'n 30 miljoen euro bedragen, en wordt mogelijk vandaag/vrijdag failliet verklaard. Om de schrapping te vermijden, is de traditierijke club naar verluidt op zoek naar een nieuwe investeerder.

De 67-jarige Duchâtelet nam de voorbije maanden al de Spaanse tweedeklasser Alcorcon, de Engelse tweedeklasser Charlton Athletic en de Duitse vierdeklasser Carl Zeiss Jena over. Zijn zoon Roderick is hoofdaandeelhouder van de Hongaarse eersteklasser Ujpest Dosza en zijn levensgezellin Marijke Höfte is eigenaar van tweedeklasser Sint-Truiden, waar Duchâtelet voorzitter was, voor hij In 2011 Standard overnam. (Belga/INM)

Standard-voorzitter Roland Duchâtelet onderhandelt sinds enkele weken met de Italiaanse tweedeklasser AS Bari over een overname, zo meldt Sudpresse vrijdag. Bari zit in slechte financiële papieren, de schuldenberg zou zo'n 30 miljoen euro bedragen, en wordt mogelijk vandaag/vrijdag failliet verklaard. Om de schrapping te vermijden, is de traditierijke club naar verluidt op zoek naar een nieuwe investeerder. De 67-jarige Duchâtelet nam de voorbije maanden al de Spaanse tweedeklasser Alcorcon, de Engelse tweedeklasser Charlton Athletic en de Duitse vierdeklasser Carl Zeiss Jena over. Zijn zoon Roderick is hoofdaandeelhouder van de Hongaarse eersteklasser Ujpest Dosza en zijn levensgezellin Marijke Höfte is eigenaar van tweedeklasser Sint-Truiden, waar Duchâtelet voorzitter was, voor hij In 2011 Standard overnam. (Belga/INM)