Op een persconferentie in het Constant Vanden Stockstadion heeft Romelu Lukaku de internationale media toegesproken. Het 17-jarige toptalent van landskampioen Anderlecht is grof wild in Europa maar doet zeker het seizoen uit in paars-witte loondienst, zo vertelde hij donderdag.

"Schrijf maar op dat er 0 procent kans is dat ik Anderlecht tijdens de winterstop verlaat. In juni zien we verder, maar voorlopig wil ik er niet over praten. Ik voel al genoeg druk op mijn schouders", zei Lukaku.

Lukaku wordt door heel wat Europese topclubs het hof gemaakt maar beseft tegelijk dat hij nog veel vooruitgang kan boeken. "Dat lijkt me logisch", gaat de jonge spits verder. "Om progressie te maken, moet ik spelen. Dat kan bij Anderlecht. Ik mag geen stappen overslaan want dat kan me zuur opbreken. Ik ben al ver vooruit op mijn leeftijdsgenoten."

Niettemin acht Lukaku zich klaar voor een volgende stap. "Ik ben klaar om de sprong te wagen. Als het zover is, zal ik zeker niet beven van schrik, integendeel. Ook al wordt het lastig mijn vertrouwde omgeving te verlaten. Maar het zal moeten voor mijn carrière."

Chelsea?
"Het is niet aan mij om te beslissen waar ik zal terechtkomen. Ik ben er ook niet mee bezig, althans voorlopig toch nog niet. Ik zal naar mijn vader (ex-spits Roger Lukaku, red) luisteren", ging Lukaku verder.

Lukaku heeft zijn liefde voor het Chelsea van zijn grote voorbeeld Didier Drogba nooit weggestoken, maar dat betekent volgens Lukaku niet dat Stamford Bridge sowieso zijn volgende thuishaven wordt.

"Het is niet omdat ik fan ben van de Blues dat ik naar Chelsea zal gaan. Er zijn nog andere grote clubs in Europa. Ik heb mijn manager en mijn vader op het hart gedrukt dat ik nu overigens niet wil weten welke clubs naar mijn diensten hengelen. De volgende maanden wil ik me op drie zaken concentreren: trainen, wedstrijden spelen, en de school ..."

De toekomstige club van Lukaku zal hoe dan ook ettelijke miljoenen euro's op tafel moeten leggen. "Als dat gebeurt, zal ik er alles aan doen om te bewijzen dat ik het vele geld ondanks mijn jonge leeftijd waard ben. En mijn ouders zullen me begeleiden in mijn dagelijkse leven. Ik sta met beide voeten op de grond maar ik ben ook heel ambitieus. Complimenten van mensen als José Mourinho en Cristiano Ronaldo doen me oprecht blozen, al kan ik ze ook goed plaatsen", besluit Lukaku.

Op een persconferentie in het Constant Vanden Stockstadion heeft Romelu Lukaku de internationale media toegesproken. Het 17-jarige toptalent van landskampioen Anderlecht is grof wild in Europa maar doet zeker het seizoen uit in paars-witte loondienst, zo vertelde hij donderdag. "Schrijf maar op dat er 0 procent kans is dat ik Anderlecht tijdens de winterstop verlaat. In juni zien we verder, maar voorlopig wil ik er niet over praten. Ik voel al genoeg druk op mijn schouders", zei Lukaku. Lukaku wordt door heel wat Europese topclubs het hof gemaakt maar beseft tegelijk dat hij nog veel vooruitgang kan boeken. "Dat lijkt me logisch", gaat de jonge spits verder. "Om progressie te maken, moet ik spelen. Dat kan bij Anderlecht. Ik mag geen stappen overslaan want dat kan me zuur opbreken. Ik ben al ver vooruit op mijn leeftijdsgenoten." Niettemin acht Lukaku zich klaar voor een volgende stap. "Ik ben klaar om de sprong te wagen. Als het zover is, zal ik zeker niet beven van schrik, integendeel. Ook al wordt het lastig mijn vertrouwde omgeving te verlaten. Maar het zal moeten voor mijn carrière." Chelsea? "Het is niet aan mij om te beslissen waar ik zal terechtkomen. Ik ben er ook niet mee bezig, althans voorlopig toch nog niet. Ik zal naar mijn vader (ex-spits Roger Lukaku, red) luisteren", ging Lukaku verder. Lukaku heeft zijn liefde voor het Chelsea van zijn grote voorbeeld Didier Drogba nooit weggestoken, maar dat betekent volgens Lukaku niet dat Stamford Bridge sowieso zijn volgende thuishaven wordt. "Het is niet omdat ik fan ben van de Blues dat ik naar Chelsea zal gaan. Er zijn nog andere grote clubs in Europa. Ik heb mijn manager en mijn vader op het hart gedrukt dat ik nu overigens niet wil weten welke clubs naar mijn diensten hengelen. De volgende maanden wil ik me op drie zaken concentreren: trainen, wedstrijden spelen, en de school ..." De toekomstige club van Lukaku zal hoe dan ook ettelijke miljoenen euro's op tafel moeten leggen. "Als dat gebeurt, zal ik er alles aan doen om te bewijzen dat ik het vele geld ondanks mijn jonge leeftijd waard ben. En mijn ouders zullen me begeleiden in mijn dagelijkse leven. Ik sta met beide voeten op de grond maar ik ben ook heel ambitieus. Complimenten van mensen als José Mourinho en Cristiano Ronaldo doen me oprecht blozen, al kan ik ze ook goed plaatsen", besluit Lukaku.