De 20-jarige aanvaller, die geleend wordt van Chelsea, had amper vijf minuten nodig om de score te openen, na een assist van collega-Rode Duivel Kevin Mirallas. Twintig minuten later deelde Lukaku op zijn beurt een knappe assist uit. Met een slimme pass stuurde hij Ross Barkley het straatje in en die liet de Nederlandse doelman Tim Krul kansloos (2-0). De thuisploeg drukte door en acht minuten voor de rust maakte Lukaku een aanval kalm af: 3-0.

Daarnaast zag de ex-spits van Anderlecht voor de pauze ook nog twee doelpunten wegens buitenspel afgekeurd worden.

Na de kampwissel doofde het vuur uit. Newcastle kwam nog tot 3-2 terug na goals van invaller Yohan Cabaye en Loïc Rémy. Kevin Mirallas werd uiteindelijk na 73 minuten naar de kant gehaald.

Dankzij de zege springt Everton met 12 punten over onder meer Chelsea en het Manchester City van aanvoerder Vincent Kompany naar de vierde plaats in de stand. Arsenal is lijstaanvoerder met 15 punten, vóór Liverpool (13) en Tottenham (13). (Belga/KVDA)

Bekijk de doelpunten en de assist van Romelu Lukaku:

De 20-jarige aanvaller, die geleend wordt van Chelsea, had amper vijf minuten nodig om de score te openen, na een assist van collega-Rode Duivel Kevin Mirallas. Twintig minuten later deelde Lukaku op zijn beurt een knappe assist uit. Met een slimme pass stuurde hij Ross Barkley het straatje in en die liet de Nederlandse doelman Tim Krul kansloos (2-0). De thuisploeg drukte door en acht minuten voor de rust maakte Lukaku een aanval kalm af: 3-0. Daarnaast zag de ex-spits van Anderlecht voor de pauze ook nog twee doelpunten wegens buitenspel afgekeurd worden. Na de kampwissel doofde het vuur uit. Newcastle kwam nog tot 3-2 terug na goals van invaller Yohan Cabaye en Loïc Rémy. Kevin Mirallas werd uiteindelijk na 73 minuten naar de kant gehaald. Dankzij de zege springt Everton met 12 punten over onder meer Chelsea en het Manchester City van aanvoerder Vincent Kompany naar de vierde plaats in de stand. Arsenal is lijstaanvoerder met 15 punten, vóór Liverpool (13) en Tottenham (13). (Belga/KVDA) Bekijk de doelpunten en de assist van Romelu Lukaku: