Romelu Lukaku langer bij Everton?

© Reuters

Romelu Lukaku praat met Everton over een contractverlenging. Volgens zijn manager gaan de gesprekken de goede kant op.

“Hij zal tekenen”, sprak Mino Raiola klare taal in de Britse media. De zaakwaarnemer van ‘Big Rom’ licht daarmee een tipje van de sluier op betreffende de toekomst van de huidige topschutter van de Premier League. Nieuws dat ze bij de Toffees graag zullen horen.

Lukaku, wiens contract afloopt in juni 2019, is van vitaal belang voor de ploeg van Ronald Koeman. Die ziet zijn steraanvaller dan ook maar wat graag blijven in Goodison Park. “Lukaku is de topscorer, onze targetman en aanspeelpunt. Bovendien is hij nog maar 23 jaar. Ik zie het als een uitdaging om hem verder te ontwikkelen tot topspeler”, bewierookt de Nederlandse oefenmeester de Rode Duivel.

Champions League

Ploegmaat Gareth Barry brak onlangs in de pers een lans voor onze landgenoot. “Als Romelu blijft, kunnen we de Champions League halen met Everton”, voorspelde de middenvelder. Hij wordt daarin bijgetreden door zijn coach: “Deze club zal nog groeien. Everton doet straks mee voor de prijzen.”

Dat zal nodig zijn om de ex-Anderlechtspeler aan boord te houden. Die laat namelijk geen twijfel bestaan over wat zijn ultieme doel is. “Ik wil Champions League spelen en kampioen worden in Engeland”, verkondigde Lukaku in december vorig jaar in Sport/Voetbalmagazine. Volgens Koeman is dat haalbaar. “Als Everton op dit niveau zou blijven, is het uiteraard niet goed voor Romelu om hier zijn hele carrière te blijven. Maar het is de bedoeling dat hij ook met deze club de titel kan pakken.”

Voorlopig staat Everton zevende, een plaats die recht geeft op de Europa League. Als de Toffees er niet in slagen om stappen voorwaarts te zetten, lijkt het niet onwaarschijnlijk dat ‘Big Rom’ alsnog andere oorden opzoekt in de zomer.

(Jonas Van himbeeck)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content