Andrei Kanchelskis, Reuters
Andrei Kanchelskis © Reuters

Romelu Lukaku heeft het potentieel om een van de beste spitsen van de wereld te worden, maar dan moet hij wel na dit seizoen Everton verlaten. Dat vindt Andrei Kanchelskis (47), voormalig vleugelspeler van onder andere Manchester United, Everton en het Russische elftal.

Volgens Kanchelskis wordt de 23-jarige Rode Duivel seizoen na seizoen beter. Dat hij de goede vorm te pakken heeft, bewees 'Big Rom' vorige zondag nog met een sterke prestatie en twee doelpunten in de WK-kwalificatie-interland tegen Estland (8-1). In de Premier League vond hij dit seizoen al zeven keer de netten, goed voor een derde plaats in de topschuttersstand. Lukaku heeft dan ook een groot aandeel in de mooie zevende plaats van Everton, met uitzicht op een Europees ticket.

'Hij speelt in Everton al bij een goede club en is er omring door goede spelers. Maar als hij echt de beste wil worden, moet hij na dit seizoen naar een grote club verhuizen', aldus Kanchelskis in een interview met 888sport.com. 'Misschien in Londen,' zo voegt de voormalige topvoetballe er fijntjes aan toe.

Afgelopen zomer werd Lukaku reeds gelinkt aan zijn (Londense) ex-club Chelsea en intussen zal de interesse er zeker niet op verminderd zijn. Van een vertrek in januari wil Everton-manager Ronald Koeman alvast niet weten. 'Hij blijft minstens tot het einde van het seizoen,' liet de Nederlander verstaan. (KVDA)

Romelu Lukaku heeft het potentieel om een van de beste spitsen van de wereld te worden, maar dan moet hij wel na dit seizoen Everton verlaten. Dat vindt Andrei Kanchelskis (47), voormalig vleugelspeler van onder andere Manchester United, Everton en het Russische elftal.Volgens Kanchelskis wordt de 23-jarige Rode Duivel seizoen na seizoen beter. Dat hij de goede vorm te pakken heeft, bewees 'Big Rom' vorige zondag nog met een sterke prestatie en twee doelpunten in de WK-kwalificatie-interland tegen Estland (8-1). In de Premier League vond hij dit seizoen al zeven keer de netten, goed voor een derde plaats in de topschuttersstand. Lukaku heeft dan ook een groot aandeel in de mooie zevende plaats van Everton, met uitzicht op een Europees ticket.'Hij speelt in Everton al bij een goede club en is er omring door goede spelers. Maar als hij echt de beste wil worden, moet hij na dit seizoen naar een grote club verhuizen', aldus Kanchelskis in een interview met 888sport.com. 'Misschien in Londen,' zo voegt de voormalige topvoetballe er fijntjes aan toe.Afgelopen zomer werd Lukaku reeds gelinkt aan zijn (Londense) ex-club Chelsea en intussen zal de interesse er zeker niet op verminderd zijn. Van een vertrek in januari wil Everton-manager Ronald Koeman alvast niet weten. 'Hij blijft minstens tot het einde van het seizoen,' liet de Nederlander verstaan. (KVDA)