Lukaku trof dit seizoen 24 keer raak in de Serie A, en moet in de topschutterstand alleen Cristiano Ronaldo voor zich dulden, die met Juventus 29 maal de weg naar doel vond. De 28-jarige aanvaller was ook goed voor tien assists. Hij volgt op de erelijst Paulo Dybala (Juventus) op.

Inter doorbrak dit seizoen de heerschappij van Juventus in Italië. De Nerazzurri sloten de competitie bovenaan af met maar liefst twaalf punten meer dan runner-up AC Milan.

De Lega Serie A hield bij de keuze voor Lukaku rekening met cijfers van Stats Perform. Dat is een systeem dat statistische gegevens in kaart brengt, maar ook positionele aspecten van het voetbalspel, zoals bewegingen zonder bal, spelkeuzes en technisch en fysiek rendement.

Er werden ook prijzen per positie uitgedeeld. Gianluigi Donnarumma (AC Milan) kreeg de trofee voor beste doelman. Cristian Romero (Atalanta) werd beste verdediger, Nicolo Barella (Inter) beste middenvelder en Cristiano Ronaldo (Juventus) beste aanvaller. (Belga)

Lukaku trof dit seizoen 24 keer raak in de Serie A, en moet in de topschutterstand alleen Cristiano Ronaldo voor zich dulden, die met Juventus 29 maal de weg naar doel vond. De 28-jarige aanvaller was ook goed voor tien assists. Hij volgt op de erelijst Paulo Dybala (Juventus) op. Inter doorbrak dit seizoen de heerschappij van Juventus in Italië. De Nerazzurri sloten de competitie bovenaan af met maar liefst twaalf punten meer dan runner-up AC Milan. De Lega Serie A hield bij de keuze voor Lukaku rekening met cijfers van Stats Perform. Dat is een systeem dat statistische gegevens in kaart brengt, maar ook positionele aspecten van het voetbalspel, zoals bewegingen zonder bal, spelkeuzes en technisch en fysiek rendement. Er werden ook prijzen per positie uitgedeeld. Gianluigi Donnarumma (AC Milan) kreeg de trofee voor beste doelman. Cristian Romero (Atalanta) werd beste verdediger, Nicolo Barella (Inter) beste middenvelder en Cristiano Ronaldo (Juventus) beste aanvaller. (Belga)