Ronald Vargas maanden out met zware knieblessure

© ImageGlobe

De Venezolaan van Anderlecht heeft tegen Rupel Boom een zware blessure opgelopen aan de patellapees van de linkerknie.

Ronald Vargas (24) van Anderlecht heeft tegen Rupel Boom een zware blessure aan de patellapees van de linkerknie opgelopen. De kruisbanden zijn niet geraakt. Hij zal enkele maanden onbeschikbaar zijn.

Dat meldt Anderlecht.

In de bekerwedstrijd tegen Rupel Boom (1-2 verlies), uitgerekend zijn eerste wedstrijd met inzet als basisspeler bij Anderlecht, blesseerde Vargas zich al na amper twee minuten.

De Venezolaan verdraaide bij een trap op doel zijn linkerknie en merkte meteen dat het erg was. Hij werd met een draagberrie van het veld gedragen.

“Dit is een domper voor de speler en de club. RSC Anderlecht zal Ronald Vargas bijstaan om hem zo snel mogelijk naar zijn vertrouwde niveau te brengen,” zegt algemeen directeur Herman Van Holsbeeck.

“Ronald heeft al blijk gegeven van een uitstekende mentaliteit. Die moed en kracht zal hij nu opnieuw moeten aanwenden om terug te keren. De club zal alles in het werk stellen om hem te steunen”.

Linkerknie

Voor Vargas is het al de tweede zware blessure aan zijn linkerknie in één jaar tijd. Op 6 februari van dit jaar scheurde de toenmalige speler van Club Brugge op het veld van Genk zijn kruisbanden en liep hij een letsel aan de meniscus en de buitenste gewrichtsband op.

Eind juni ruilde hij blauw-zwart voor paars-wit. De recordkampioen betaalde zo’n 2,5 miljoen euro voor de creatieve middenvelder. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content