In feite heeft de Braziliaan (37), een van de meest creatieve spelers van zijn generatie, al drie jaar geen wedstrijd meer op topniveau gespeeld. Hij speelde zijn laatste officiële match voor het Braziliaanse Fluminense in 2015.

'Hij is gestopt. Zijn carrière is geëindigd', liet zijn broer Roberto de Assis Moreira optekenen in de Braziliaanse media.

Prijzen

Ronaldinho - de voetbalnaam van Ronaldo de Assis Moreira - speelde in Europa achtereenvolgens voor PSG, FC Barcelona en AC Milan en werd twee keer verkozen tot Wereldvoetballer van het jaar (2004 en 2005).

Met FC Barcelona won hij de Champions League en twee Spaanse titels, met AC Milan strikte hij één Italiaanse titel. In 2002 werd hij met de Seleçao wereldkampioen, na een 2-0 zege in de finale tegen Duitsland.

FC Barcelona en AC Milan eerden op Twitter hun voormalige ster al:

Ode aan Ronaldinho

Als aanvallende middenvelder stond Ronaldinho vaak aan het kanon en daar zitten heel wat pareltjes tussen, zoals deze prachtdoelpunten voor Barça tegen Sevilla en Osasuna.

Ook in de herfst van zijn carrière kon Ronaldinho het publiek nog in vervoering brengen, zoals met deze goal voor Atletico Mineiro.

Ronaldinho en de 'no look-pass' (de andere kant opkijken om de tegenstander te foppen, zoals de naam zelf zegt) zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Zelfs op zijn 35e, in een galawedstrijd voor de voormalige Marokkaanse vedette Mustapha Hadji, schudde hij er nog een uit het boekje uit zijn sloffen: een perfecte lob over de verdediging, terwijl hij achter zich keek.

Uit zijn Milan-periode: een magistraal hakje tussen de benen van Chievo-speler Rigoni.

Naast de no look-pass staat Ronaldinho ook te boek als de peetvader van de elastiekbeweging of de Elastico, waarbij hij de bal zo snel meesleept dat het lijkt alsof het leer aan zijn schoen vastkleeft...

Zijn broer meldde nog dat er nu een vaarweltoer over de hele wereld zal gepland worden. 'We zulen evenementen organiseren in Brazilië, Europa en Azië en uiteraard zal ook met het Braziliaans team iets geregeld worden.'

In feite heeft de Braziliaan (37), een van de meest creatieve spelers van zijn generatie, al drie jaar geen wedstrijd meer op topniveau gespeeld. Hij speelde zijn laatste officiële match voor het Braziliaanse Fluminense in 2015. 'Hij is gestopt. Zijn carrière is geëindigd', liet zijn broer Roberto de Assis Moreira optekenen in de Braziliaanse media.Ronaldinho - de voetbalnaam van Ronaldo de Assis Moreira - speelde in Europa achtereenvolgens voor PSG, FC Barcelona en AC Milan en werd twee keer verkozen tot Wereldvoetballer van het jaar (2004 en 2005). Met FC Barcelona won hij de Champions League en twee Spaanse titels, met AC Milan strikte hij één Italiaanse titel. In 2002 werd hij met de Seleçao wereldkampioen, na een 2-0 zege in de finale tegen Duitsland. FC Barcelona en AC Milan eerden op Twitter hun voormalige ster al:Als aanvallende middenvelder stond Ronaldinho vaak aan het kanon en daar zitten heel wat pareltjes tussen, zoals deze prachtdoelpunten voor Barça tegen Sevilla en Osasuna.Ook in de herfst van zijn carrière kon Ronaldinho het publiek nog in vervoering brengen, zoals met deze goal voor Atletico Mineiro.Ronaldinho en de 'no look-pass' (de andere kant opkijken om de tegenstander te foppen, zoals de naam zelf zegt) zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zelfs op zijn 35e, in een galawedstrijd voor de voormalige Marokkaanse vedette Mustapha Hadji, schudde hij er nog een uit het boekje uit zijn sloffen: een perfecte lob over de verdediging, terwijl hij achter zich keek.Uit zijn Milan-periode: een magistraal hakje tussen de benen van Chievo-speler Rigoni.Naast de no look-pass staat Ronaldinho ook te boek als de peetvader van de elastiekbeweging of de Elastico, waarbij hij de bal zo snel meesleept dat het lijkt alsof het leer aan zijn schoen vastkleeft...Zijn broer meldde nog dat er nu een vaarweltoer over de hele wereld zal gepland worden. 'We zulen evenementen organiseren in Brazilië, Europa en Azië en uiteraard zal ook met het Braziliaans team iets geregeld worden.'