Ronaldo en Bale raken fit voor finale Champions League

© BelgaImage

Real Madrid kan in de finale van de Champions League een beroep doen op sterspelers Cristiano Ronaldo en Gareth Bale.

Real Madrid kan zaterdag 24 mei in de finale van de Champions League een beroep doen op sterspelers Cristiano Ronaldo en Gareth Bale. “Zij raken sowieso fit voor de finale”, vertelde Real-coach Carlo Ancelotti in Madrid.

Nochtans waren de duurste speler aller tijden (Bale) en de winnaar van de FIFA Gouden Bal (Cristiano Ronaldo) eerder niet op het trainingsveld te bespeuren. CR7 sukkelt al een tijdlang met spierproblemen. De topschutter in de Spaanse Primera Division kwam begin mei tegen Valladolid voor het laatst in actie. De 24-jarige Bale bleef tijdens de training enkel uit voorzorg langs de kant.

Achter de namen van de Portugese bikkelharde verdediger Pepe en de Franse aanvaller Karim Benzema blijven wel vraagtekens staan. Benzema blesseerde zich in de competitiewedstrijd tegen Espanyol aan de adductoren, Pepe is al twee weken out met een kuitblessure. Hun fysieke paraatheid baart Ancelotti, die voor de derde keer de Champions League kan winnen, wel zorgen. “We hebben nog vier dagen en we zullen op het laatste moment een beslissing nemen”, aldus de Italiaan.

De CL-finale tegen het Atlético Madrid van Thibaut Courtois en Toby Alderweireld wordt in het Estadio da Luz in de Portugese hoofdstad Lissabon gespeeld. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content