Ronaldo, Salah of Modric wordt UEFA Speler van het Jaar

© Belga Image

Cristiano Ronaldo, Luka Modric en Mo Salah zijn de drie overgebleven kandidaten die nog kans maken op de prijs voor UEFA Speler van het Jaar, zo maakte de Europese Voetbalconfederatie bekend.

De winnaar wordt tijdens de loting van de groepsfase van de Champions League op 30 augustus in Monaco bekendgemaakt.

De laureaat wordt aangeduid door 80 coaches van clubs die vorig seizoen deelnamen aan de groepsfases van de Champions League (32) en de Europa League (48), en 55 journalisten.

Shortlist

Cristiano Ronaldo veroverde eind vorig seizoen met Real Madrid voor de derde keer op rij de Champions League, zijn vijfde beker met de grote oren in totaal. Daarnaast werd de Portugees ook voor de zesde keer topschutter op het kampioenenbal. Nadien vond hij in de groepsfase op het WK vier keer de weg naar doel: met drie treffers sleepte hij tegen Spanje eigenhandig een 3-3 gelijkspel uit de brand en tegen Marokko zorgde hij voor de enige treffer van de wedstrijd. Voor de Portugezen kwam het WK in de achtste finales vroegtijdig ten einde tegen Uruguay, nadien liet hij de Madrileense kassa rinkelen met een veelbesproken transfer naar Juventus.

CR7 kan de trofee voor de derde keer op rij winnen en zijn totaal op vier brengen, na 2014, 2016 en 2017.

De absolute ster van de WK-eindronde werd zijn vroegere Real-ploegmaat Luka Modric, die met Kroatië verrassend de finale haalde. Na de nederlaag tegen Frankrijk werd de aanvallende middenvelder verkozen tot Speler van het toernooi, voor Eden Hazard.

Mohamed Salah was vorig seizoen dan weer de speler van de terugronde met een onwaarschijnlijk aantal doelpunten voor Liverpool. Op het WK was de pas uit blessure teruggekeerde Salah toch nog goed voor twee doelpunten voor Egypte, dat het toernooi puntenloos moest verlaten.

De winnaar wordt tijdens de loting van de groepsfase van de Champions League op 30 augustus in Monaco bekendgemaakt.

De laureaat wordt aangeduid door 80 coaches van clubs die vorig seizoen deelnamen aan de groepsfases van de Champions League (32) en de Europa League (48), en 55 journalisten.

De rest van de top tien is nu al bekend, met pas een vijfde stek voor Lionel Messi (FC Barcelona/Argentinië), die de award al twee keer won. De Argentijn moet ook Antoine Griezmann (Atlético Madrid/Frankrijk) voor zich dulden.

Voor het tweede keer zal de UEFA – naast de Beste Speler en Beste Speelster – ook de Beste Doelman, Beste Verdediger, Beste Middenvelder en Beste Aanvaller van het afgelopen Champions League-seizoen bekronen.

Bij de middenvelders is De Bruyne een van de drie overgebleven spelers, naast Modric en Toni Kroos, die met Real Madrid het kampioenenbal voor de derde keer op rij wisten te winnen.

Bij de doelmannen eindigde Thibaut Courtois op de vijfde plaats. Daar gaat het tussen Alisson Becker (Liverpool, vorig seizoen AS Roma), Gianluigi Buffon (PSG, vorig seizoen Juventus) en Keylor Navas, dit seizoen concurrent van Courtois bij Real.

Partner Content