De 34-jarige Braziliaan Ronaldo heeft samengespeeld met wereldsterren als Luis Figo, Zinedine Zidane en Raul. Maar hij speelde het liefst samen met onze landgenoot Luc Nilis bij PSV Eindhoven. Dat heeft Ronaldo, die onlangs zijn schoenen aan de haak hing, gezegd in een interview op de Braziliaanse televisie.

"Het klikte het best met Nilis. Hij bracht me in de beste positie om te scoren, was altijd erg genereus en legde zonder problemen de bal af," aldus de Braziliaanse vedette.

Ronaldo en Nilis vormden tussen 1994 en 1996 een dodelijk 'spitsenduo' bij PSV, de eerste club van 'O Fenomeno' in Europa. Nadien gingen ze elk hun eigen weg, maar de Braziliaan herhaalde tijdens zijn carrière meermaals dat Nilis een diepe indruk op hem had nagelaten. (Belga/KVDA)

Wereldgoal Nilis voor PSV:

De 34-jarige Braziliaan Ronaldo heeft samengespeeld met wereldsterren als Luis Figo, Zinedine Zidane en Raul. Maar hij speelde het liefst samen met onze landgenoot Luc Nilis bij PSV Eindhoven. Dat heeft Ronaldo, die onlangs zijn schoenen aan de haak hing, gezegd in een interview op de Braziliaanse televisie. "Het klikte het best met Nilis. Hij bracht me in de beste positie om te scoren, was altijd erg genereus en legde zonder problemen de bal af," aldus de Braziliaanse vedette. Ronaldo en Nilis vormden tussen 1994 en 1996 een dodelijk 'spitsenduo' bij PSV, de eerste club van 'O Fenomeno' in Europa. Nadien gingen ze elk hun eigen weg, maar de Braziliaan herhaalde tijdens zijn carrière meermaals dat Nilis een diepe indruk op hem had nagelaten. (Belga/KVDA)