In een van de vele anekdotes die de revue passeren, komt de gestalte van Christian Benteke ter sprake. De spits die nu grote sier maakt in de Premier League bleek gêne te hebben over zijn opgeschoten lichaam.

"Rond zijn tiende was hij al groter dan de meeste leeftijdsgenoten", legt zijn neef Joseph Olongo uit in Sport/Voetbalmagazine. "Hij kromp ineen als iemand kwaad naar hem keek, bijvoorbeeld een ouder van een kind die dacht dat hij loog over zijn leeftijd. Daarom legde hij ook niet makkelijk contact. Op die leeftijd was Christian eerder lastig en ongedisciplineerd."

"Zijn vader, een oud-militair uit Congo, was heel streng en verdroeg het niet dat zijn zoon maar wat aanmodderde. Toen hij hoorde dat Christian in het vierde studiejaar gebuisd was, kwam hij naar ons thuis. Christian was daar en zijn voetbalspullen ook. Hij pakte toen Christians voetbalschoenen, sneed ze kapot en wierp ze in de Maas."

"Voor zijn en mijn ouders waren de studies belangrijker dan het voetbal. Dat is ook de reden waarom hij op zijn zestiende van Standard naar Genk is gegaan, en niet het geld zoals iedereen beweerde. Bij Genk mocht hij één keer per dag trainen, terwijl Standard dagelijks twee sessies hield."

"Rond zijn twaalfde is mijn neef helemaal veranderd. Zijn leven was georganiseerd in functie van het voetbal en de wedstrijden, terwijl wij ons vooral wilden amuseren en uitgaan. Hij bleef bij ons tot een uur of tien en ging dan rustig naar huis. Dat heeft het verschil gemaakt tussen hem en veel anderen uit de wijk, die misschien even getalenteerd waren maar nooit zijn doorgebroken. Mehdi Carcela was ook zo: hij was een van de beteren maar stak er niet bovenuit."

In een van de vele anekdotes die de revue passeren, komt de gestalte van Christian Benteke ter sprake. De spits die nu grote sier maakt in de Premier League bleek gêne te hebben over zijn opgeschoten lichaam. "Rond zijn tiende was hij al groter dan de meeste leeftijdsgenoten", legt zijn neef Joseph Olongo uit in Sport/Voetbalmagazine. "Hij kromp ineen als iemand kwaad naar hem keek, bijvoorbeeld een ouder van een kind die dacht dat hij loog over zijn leeftijd. Daarom legde hij ook niet makkelijk contact. Op die leeftijd was Christian eerder lastig en ongedisciplineerd.""Zijn vader, een oud-militair uit Congo, was heel streng en verdroeg het niet dat zijn zoon maar wat aanmodderde. Toen hij hoorde dat Christian in het vierde studiejaar gebuisd was, kwam hij naar ons thuis. Christian was daar en zijn voetbalspullen ook. Hij pakte toen Christians voetbalschoenen, sneed ze kapot en wierp ze in de Maas." "Voor zijn en mijn ouders waren de studies belangrijker dan het voetbal. Dat is ook de reden waarom hij op zijn zestiende van Standard naar Genk is gegaan, en niet het geld zoals iedereen beweerde. Bij Genk mocht hij één keer per dag trainen, terwijl Standard dagelijks twee sessies hield.""Rond zijn twaalfde is mijn neef helemaal veranderd. Zijn leven was georganiseerd in functie van het voetbal en de wedstrijden, terwijl wij ons vooral wilden amuseren en uitgaan. Hij bleef bij ons tot een uur of tien en ging dan rustig naar huis. Dat heeft het verschil gemaakt tussen hem en veel anderen uit de wijk, die misschien even getalenteerd waren maar nooit zijn doorgebroken. Mehdi Carcela was ook zo: hij was een van de beteren maar stak er niet bovenuit."