In het seizoen 1998/1999 kwam Ronnie Wallwork, die door Manchester United was uitgeleend aan R Antwerp FC, al eens negatief in het nieuws. Op 23 mei ging hij immers samen met zijn Engelse ploeggenoot Danny Higginbotham scheidsrechter Amand Ancion respectievelijk fysiek en verbaal te lijf na het mislopen van de promotie. Wallwork mocht drie jaar niet in België voetballen en keerde terug naar de Mancunians, waar het beloftevolle talent in 2001 de titel veroverde maar een jaar later werd afgestaan aan West Bromwich Albion. Daar werd de verdediger op het einde van het seizoen 2004/05 verkozen tot beste speler van het jaar. In de zomer van 2008 beëindigde de ex-jeugdinternational zijn actieve loopbaan bij Sheffield Wednesday.

Nu werd hij echter tot vijftien maanden gevangenis veroordeeld wegens handel in gestolen auto-onderdelen. De Engelse politie had de inmiddels 34-jarige Wallwork immers op heterdaad betrapt toen hij met een gestolen wagen een sloophandel bezocht. Rechter Simon Newell sprak van een heel professionele en geavanceerde manier van versjacheren van heel waardevolle spullen. Op 30 november 2006 kreeg Wallwork al eens zeven messteken in de buik tijdens een ruzie met een ex van zijn toenmalige vriendin in een nachtclub. Doordat hij levensgevaarlijk gewond raakte, haalde hij later nooit meer zijn topniveau van weleer. (FV)

In het seizoen 1998/1999 kwam Ronnie Wallwork, die door Manchester United was uitgeleend aan R Antwerp FC, al eens negatief in het nieuws. Op 23 mei ging hij immers samen met zijn Engelse ploeggenoot Danny Higginbotham scheidsrechter Amand Ancion respectievelijk fysiek en verbaal te lijf na het mislopen van de promotie. Wallwork mocht drie jaar niet in België voetballen en keerde terug naar de Mancunians, waar het beloftevolle talent in 2001 de titel veroverde maar een jaar later werd afgestaan aan West Bromwich Albion. Daar werd de verdediger op het einde van het seizoen 2004/05 verkozen tot beste speler van het jaar. In de zomer van 2008 beëindigde de ex-jeugdinternational zijn actieve loopbaan bij Sheffield Wednesday.Nu werd hij echter tot vijftien maanden gevangenis veroordeeld wegens handel in gestolen auto-onderdelen. De Engelse politie had de inmiddels 34-jarige Wallwork immers op heterdaad betrapt toen hij met een gestolen wagen een sloophandel bezocht. Rechter Simon Newell sprak van een heel professionele en geavanceerde manier van versjacheren van heel waardevolle spullen. Op 30 november 2006 kreeg Wallwork al eens zeven messteken in de buik tijdens een ruzie met een ex van zijn toenmalige vriendin in een nachtclub. Doordat hij levensgevaarlijk gewond raakte, haalde hij later nooit meer zijn topniveau van weleer. (FV)