De feiten dateren van 12 oktober tijdens de wedstrijd Real Sociedad - Marathon in de Hondurese Primera Division. Bij een 1-1 stand kende de scheidsrechter een penalty toe aan de thuisploeg en gaf een rode kaart aan de bezoekende doelman Junior Morales, omdat die een tegenstander - duidelijk onschuldig - op het achterwerk had gekletst. Oordeel zelf:

Het was de lijnrechter die het 'incident' aankaartte, hij zag er een daad van agressie in. De beslissing van de ref lokte massaal protest uit bij de Marathonspelers, waarna de wedstrijd vroegtijdig werd beëindigd en de Hondurese voetbalbond de drie punten aan Real Sociedad toekende.

De vreemdste beslissing die ik ooit heb gezien

Marathon ging in beroep, maar ving dus bot. Een beslissing die de club naar schatting circa 90.000 euro kost, meldt The Guardian.

'Dit is de vreemdste beslissing die ik ooit in het voetbal heb gezien,' reageert voorzitter Rolando Peña. 'De wereld lacht ons en de scheidsrechter uit.'

De feiten dateren van 12 oktober tijdens de wedstrijd Real Sociedad - Marathon in de Hondurese Primera Division. Bij een 1-1 stand kende de scheidsrechter een penalty toe aan de thuisploeg en gaf een rode kaart aan de bezoekende doelman Junior Morales, omdat die een tegenstander - duidelijk onschuldig - op het achterwerk had gekletst. Oordeel zelf:Het was de lijnrechter die het 'incident' aankaartte, hij zag er een daad van agressie in. De beslissing van de ref lokte massaal protest uit bij de Marathonspelers, waarna de wedstrijd vroegtijdig werd beëindigd en de Hondurese voetbalbond de drie punten aan Real Sociedad toekende.Marathon ging in beroep, maar ving dus bot. Een beslissing die de club naar schatting circa 90.000 euro kost, meldt The Guardian. 'Dit is de vreemdste beslissing die ik ooit in het voetbal heb gezien,' reageert voorzitter Rolando Peña. 'De wereld lacht ons en de scheidsrechter uit.'