In Engeland woedt momenteel een debat rond Wayne Rooney. De spits van Manchester United kreeg vorige vrijdag tijdens de interland Montenegro - Engeland een domme rode kaart onder de neus geschoven na een overtreding (natrappen) op Miodrag Dzudovic. De beslissing van de UEFA om daar een schorsing van drie interlands aan te koppelen, sloeg bij de Engelse bond in als een bom. Het betekent immers dat Rooney alle drie de groepswedstrijden op het EK moet missen.

De discussie die nu gevoerd wordt, gaat erover of de Man U-spits dan wel in de kern voor het EK moet opgenomen worden. De Engelse bondscoach Fabio Capello voedde in de Britse pers zelf de hele hetze door aan te geven dat hij Rooney misschien beter thuislaat.

'Zeer pijnlijke les'

Harry Redknapp, huidig manager van Tottenham Hotspur en genoemd als opvolger van Capello volgende zomer, vindt alvast dat Rooney sowieso mee moet: "Mocht ik bondscoach zijn, zou ik Rooney vanaf nu in geen enkele oefenwedstrijd meer opstellen. Maar ik zou hem wel meenemen naar het EK. Engeland zou sterk genoeg moeten zijn om zich door de groepsfase te worstelen zonder Rooney en in een latere fase kan je hem dan nog heel goed gebruiken. In ieder geval is dit een zeer pijnlijke les voor Rooney. Ik koester veel sympathie voor hem, maar dit zijn de regels en die heeft hij te aanvaarden."

Zwaardere straf

De Engelse FA beraadt zich ondertussen over een mogelijk beroep, maar vreest dat Rooney bij ongelijk misschien zelfs nog een zwaardere straf krijgt opgelegd. Overigens verantwoordde de UEFA haar beslissing door te verwijzen naar de eerdere rode kaart die Rooney al eens pakte na twee gele kaarten in een kwalificatiewedstrijd. (MS)

In Engeland woedt momenteel een debat rond Wayne Rooney. De spits van Manchester United kreeg vorige vrijdag tijdens de interland Montenegro - Engeland een domme rode kaart onder de neus geschoven na een overtreding (natrappen) op Miodrag Dzudovic. De beslissing van de UEFA om daar een schorsing van drie interlands aan te koppelen, sloeg bij de Engelse bond in als een bom. Het betekent immers dat Rooney alle drie de groepswedstrijden op het EK moet missen.De discussie die nu gevoerd wordt, gaat erover of de Man U-spits dan wel in de kern voor het EK moet opgenomen worden. De Engelse bondscoach Fabio Capello voedde in de Britse pers zelf de hele hetze door aan te geven dat hij Rooney misschien beter thuislaat. 'Zeer pijnlijke les'Harry Redknapp, huidig manager van Tottenham Hotspur en genoemd als opvolger van Capello volgende zomer, vindt alvast dat Rooney sowieso mee moet: "Mocht ik bondscoach zijn, zou ik Rooney vanaf nu in geen enkele oefenwedstrijd meer opstellen. Maar ik zou hem wel meenemen naar het EK. Engeland zou sterk genoeg moeten zijn om zich door de groepsfase te worstelen zonder Rooney en in een latere fase kan je hem dan nog heel goed gebruiken. In ieder geval is dit een zeer pijnlijke les voor Rooney. Ik koester veel sympathie voor hem, maar dit zijn de regels en die heeft hij te aanvaarden."Zwaardere strafDe Engelse FA beraadt zich ondertussen over een mogelijk beroep, maar vreest dat Rooney bij ongelijk misschien zelfs nog een zwaardere straf krijgt opgelegd. Overigens verantwoordde de UEFA haar beslissing door te verwijzen naar de eerdere rode kaart die Rooney al eens pakte na twee gele kaarten in een kwalificatiewedstrijd. (MS)